Waasland-Beveren zal geen klacht indienen tegen Antwerp. The Great Old liet zondag op de tweede speeldag een niet-speelgerechtigde speler aantreden. Bij Waasland-Beveren zien ze de administratieve blunder door de vingers. "Het sportieve primeert", deelde de club maandagavond mee. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) kan wel nog optreden.

Zondagavond, Bosuilstadion. Het is minuut 78 in het duel tussen Antwerp en Waasland-Beveren. Antwerp-coach Laszlo Bölöni roept de 17-jarige Robbe Quirynen bij zich. De jonge verdediger zou nog een tiental minuten mogen meedoen. De 4-1 eindstand stond inmiddels al op het bord toen de jongeling in het veld kwam voor Aurélio Buta. Een probleem, Quirynen stond niet op het officiële wedstrijdblad. Een administratieve blunder die Antwerp duur kan komen te staan.

Voor Waasland-Beveren hoeven er geen stappen te worden ondernomen. "We hebben telkens als club gecommuniceerd dat wij sportieve belangen laten primeren en voegen de daad bij het woord", klinkt het bij Waasland-Beveren. "Wij zijn niet de club die beter wil worden van juridische steekspellen tegen collega-clubs, in tegenstelling tot wat verschillende andere clubs gedaan hebben de voorbije maanden. Indien Antwerp toch gestraft wordt voor de blunder, is dat enkel en alleen een gevolg van het reglement van de KBVB. Het is dus hun verantwoordelijkheid om die evaluatie te maken."

"Als club gaan we keihard aan het werk om sportief sterker te worden. Op die manier willen we Antwerp op het veld drie punten kunnen afsnoepen in de terugronde van de Jupiler Pro League", klinkt het bij de Waaslanders.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond kan echter wel nog optreden.