Het bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vraagt drie wedstrijden schorsing en een boete van 3.000 euro voor Club Brugge-aanvaller Loïs Openda. De Brugse aanvaller werd vrijdagavond van het veld gestuurd in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen STVV.

Bij een 6-0 stand in de 87e minuut ging Loïs Openda stevig door op de enkels van Boli. De Kanarie kermde het uit van de pijn. Na het raadplegen van de VAR werd de jonge Bruggeling richting kleedkamers gestuurd. Openda stond nog geen kwartier op het veld.

Het bondsparket doet nu een schorsingsvoorstel van drie wedstrijden. Als Club Brugge daarmee akkoord gaat, mist de Belgische jeugdinternational de competitiewedstrijden KV Oostende, Eupen en Charleroi. Indien niet, moeten ze eerstdaags voor de Geschillencommissie verschijnen.

Voor Zulte Waregem-verdediger Olivier Deschacht werd er een schorsing van één wedstrijd en een boete van 1.000 euro gevraagd voor zijn rode kaart in de competitiewedstrijd op het veld van Standard (4-0). Deschacht haalde als laatste man de doorgebroken Amallah neer, de verdediger mocht met rood gaan douchen. Essevee kondigde al aan in beroep te gaan tegen het schorsingsvoorstel. "SV Zulte Waregem oordeelt dat de strenge beslissing van de ref voldoende is", klinkt het in een mededeling.