Marvelous Nakamba verlaat Club Brugge. De Zimbabwaan forceerde een transfer en krijgt die nu ook. Hij verlaat Brugge voor Aston Villa.

Marvelous Nakamba verlaat Club Brugge. De Zimbabwaan probeerde de voorbije weken een transfer te forceren en stuurde zijn kat naar de training. Hij volgt Wesley Moraes richting Aston Villa en zal zo volgend seizoen aantreden in de Premier League. 

Nakamba kwam in de zomer van 2017 over van het Nederlandse Vitesse. Hij werd de vaste verdedigende middenvelder in het kampioenenelftal van Ivan Leko, maar verloor vorig seizoen zijn plek aan Mats Rits na een blessure.

Deze zomer speelde hij met Zimbabwe op de Africa Cup, maar keerde nadien niet terug op training bij Club. Blauw-zwart vangt voor de Zimbabwaanse international (13 caps) naar verluidt zo'n twaalf miljoen euro.

Bij Aston Villa werd Nakamba met een ludiek filmpje aangekondigd op Twitter. "Marvelous beantwoordt aan de criteria van het type speler naar wie we op zoek waren", zegt de trainer van Aston Villa Dean Smith. "Hij is heel beweeglijk, heel sterk in balbezit en past bij onze manier van spelen."

Aston Villa haalde eerder deze zomer al Wesley Moraes. Voor de Braziliaanse aanvaller cashte Club het recordbedrag van 25 miljoen euro. Bij de Villans zit met Bjorn Engels nog een andere ex-speler van blauw-zwart.