Club Brugge en STVV trappen vrijdagavond de tweede speeldag op gang in Jan Breydel. Kampioen Racing Genk ontvangt bekerwinnaar KV Mechelen. AA Gent wacht na de verplaatsing naar Roemenië nog een lange verplaatsing, nu naar Eupen. Kan Anderlecht zich herpakken op het veld van zijn zwarte beest Moeskroen?

Vrijdagavond staat met Club Brugge-STVV een leuke pot voetbal op de affiche. De Bruggelingen moeten het voortaan wel zonder Arnaut Danjuma stellen. De Nederlander trok naar AFC Bournemouth. Blauw-zwart, dat ondertussen in een recordtempo zijn abonnementen uitverkocht, haalde wel een vervanger van formaat met Percy Tau (ex-Union). Voor STVV wordt het afwachten hoe het de domper tegen Moeskroen (0-2 verlies) verwerkt heeft. Met duels tegen Standard (thuis) en Antwerp (uit) voor de boeg, moeten de troepen van Marc Brys een gemiste competitiestart voorkomen.

Standard begon goed aan het nieuwe seizoen en nam de volle buit mee op het veld van Cercle Brugge (0-2). Zaterdag ontvangen de Rouches Zulte Waregem. Bij Essevee zal coach Francky Dury een 0 op 6 willen vermijden na de nederlaag tegen KV Mechelen (0-2) al wordt dat geen gemakkelijke opgave op Sclessin.

De bekerwinnaar kende een gedroomde competitiestart en zag dat beloond met een mooi gebaar van de supporters (KVM verkocht nu al een recordaantal abonnementen). Voor Malinwa wacht een verplaatsing naar KRC Genk, dat geen punten liet liggen tegen KV Kortrijk (2-1). De Genkenaars versloegen de Kakkers twee weken geleden nog in de Supercup met 0-3, maar moeten het de komende maanden wel zonder hun doelman Danny Vukovic stellen. De Australiër scheurde zijn achillespees in de fitness en wordt waarschijnlijk vervangen door de jonge Gaëtan Coucke.

KV Kortrijk ontvangt zaterdag Charleroi. De Carolo's zagen donderdag hun goudhaantje Victor Osimhen vertrekken naar het Franse LOSC Lille. Nog zaterdag staat Oostende-Cercle Brugge op het programma. De Kustboys verrasten op de eerste speeldag door het welkom-terug-feestje van Vincent Kompany te vergallen (1-2 winst).

Zondag trekt AA Gent naar Eupen. Een lange verplaatsing voor de Buffalo's, zeker na hun Europese verplaatsing naar het Roemeense Viitorul Constanta. Gent heeft iets goed te maken nadat het vorig weekend in extremis nog de drie punten weggaf op Charleroi. Mazzu-time bestaat er wel degelijk nog. Eupen moet zich herpakken. De Oostkantonners gingen zwaar de boot in tegen Antwerp (1-4) en kunnen zich geen 0 op 6 veroorloven.

Om 18 uur neemt RSC Anderlecht het op tegen Excelsior Moeskroen. Nooit een gemakkelijke verplaatsing voor paars-wit, dat nog niet helemaal op de rails staat. Met Moeskroen wacht een taaie klant, die bovendien wel goed aan het seizoen startte met een 0-2 overwinning op het veld van STVV.

Antwerp en Waasland-Beveren sluiten de tweede speeldag af. Voor The Great Old is het de tweede wordt het de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De Waaslanders treffen hun tweede PO1-kandidaat in evenveel weken tijd.