Arnaut Danjuma verlaat Club Brugge en trekt naar AFC Bournemouth in de Premier League. Dat maakte blauw-zwart net wereldkundig.

Danjuma kwam in 2018 over van de Nederlandse tweedeklasser NEC Nijmegen. De 22-jarige aanvaller ontpopte zich bij blauw-zwart snel tot een smaakmaker. In zijn eerste seizoen in Brugge speelde hij 24 wedstrijden, waarin hij zes keer tot scoren kwam en vier assists gaf.

Dankzij zijn goede prestaties werd hij ook opgepikt door bondscoach Ronald Koeman die Danjuma liet debuteren op 13 oktober tegen de Rode Duivels (1-1).

De vinnige aanvaller trekt nu naar de Premier League. Hij gaat aan de slag bij AFC Bournemouth, de nummer 14 van afgelopen seizoen. The Cherries openen hun seizoen zaterdag 10 augustus thuis tegen Sheffield United.

"Bournemouth is een heel mooie stap vooruit", zegt Danjuma op de website van zijn nieuwe werkgever. "De Premier League is een prachtige plek om te voetballen, zeker in een club als deze. De voorbije 24 uur waren wat gek maar ik ben blij hier te zijn en hoorde alleen maar positieve dingen over het team. De manier waarop de ploeg speelt past bij mijn stijl. Ik hou van aanvallen en kan niet wachten om te starten."

Over de transferprijs is niet gecommuniceerd. Club zou tussen 15 en 18 miljoen euro ontvangen, een deel van dat geld (zo'n 10 procent) is bestemd voor NEC.