Fabien Mercadal is de nieuwe trainer van Cercle Brugge. De Fransman trainde in het verleden onder meer Tours FC, Paris FC en SM Caen, maar kiest nu voor een avontuur in Brugge.

Na het vertrek van Laurent Guyot moest Cercle Brugge op zoek gaan naar een nieuwe trainer. Zijn opvolger is Fabien Mercadal. "Ik ben gevleid dat een vereniging zoals Cercle Brugge zijn vertrouwen in mij stelt. Ik zal er alles aan doen om de supporters, de sponsors en de directie van Cercle Brugge gelukkig te maken. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen", zegt Mercadal. 

De voorzitter van de vereniging, Frank Schotte, is blij om een nieuwe coach te presenteren. "Ik ben blij om vandaag Fabien Mercadal te kunnen aankondigen als nieuwe trainer van Cercle Brugge. Fabien Mercadal is een trainer die overeenstemt met onze waarden en bovendien voldoet aan de criteria die we hebben gedefinieerd voor ons ambitieuze project. Mercadal is dan ook een echte professional: zijn carrière als trainer en zijn reputatie tonen aan dat hij over de benodigde capaciteiten beschikt om in onze doelstellingen te slagen", zegt Frank Schotte. 

"In zijn nieuwe opdracht zal Mercadal geassisteerd worden door hulptrainers José Jeunechamps en Rudi Cossey. Physical coach in de staf blijft Jeannot Akakpo. Dany Verlinden zal zich opnieuw ontfermen over de doelmannen", laat de club nog weten via hun site.