Een drukke transferdag voor KAA Gent. De club uit Oost-Vlaanderen neemt afscheid van Birger Verstraete, maar verwelkomt Alessio Castro-Montes en Reuben Yem.

Gent zal het volgende jaar moeten doen zonder Birger Verstraete. De middenvelder gaat voor vier seizoenen aan de slag bij FC Keulen. "Birger kwam in januari 2017 over van KV Kortrijk. Hij speelde over alle competities 78 wedstrijden voor de club waarin hij zes keer tot scoren kwam en drie assists gaf. In 2018 werd hij voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels van Roberto Martinez. Hij mocht in een vriendschappelijke interland tegen Schotland invallen in het sterrenelftal. Het was meteen zijn debuut bij het nationaal elftal. We wensen Birger veel succes in de Bundesliga en bedanken hem voor zijn constante inzet de afgelopen jaren. Viel Gl├╝ck Birger", laat Gent weten. 

Om het vertrek van Verstraete op te vangen, verwelkomt Gent ook twee nieuwe spelers. Alessio Castro-Montes komt over van Eupen en Reuben Yem maakt de overstap van AS Trencin. "Vandaag tekende de 22-jarige Alessio Castro-Montes een overeenkomst tot 2022 bij de Buffalo's. De jonge Belg van Spaanse afkomst is een offensieve rechtervleugelverdediger en komt over van KAS Eupen. De Limburger speelde het voorbije seizoen 24 wedstrijden bij de Panda's en scoorde daarin ook twee doelpunten. Hij speelde in totaal 39 wedstrijden voor de mannen uit het Oostkanton", staat te lezen op de site van Gent. 

Reuben Yem speelde afgelopen seizoen bij AS Trencin. De club waar Club Brugge Wesley Moraes haalde. "Reuben Yem, een 21-jarige Nigeriaanse rechterflankverdediger, tekende vandaag een contract dat hem de volgende 3 seizoenen bindt aan de Buffalo's. Yem, opgeleid aan dezelfde GBS Academy als Moses Simon en Samuel Kalu, speelde het voorbije seizoen voor AS Trencin" besluit Gent.