Simon Davies is officieel voorgesteld als hoofdcoach van RSC Anderlecht. De Welshman leidde, in afwezigheid van Vincent Kompany, de eerste training van de club. "Het grote doel is om Anderlecht opnieuw succesvol te maken", verduidelijkte Davies

Sportief directeur Michaël Verschueren verduidelijkte de rol van Simon Davies in het verhaal van Anderlecht. "Hij zal de dagelijkse coaching op het veld en alle trainingen leiden. Vincent Kompany zijn invloed zal betrekking hebben op de strategie en de opstelling", zegt Verschueren.

De nieuwe hoofdcoach van Anderlecht, Simon Davies, liet wel weten dat Vincent Kompany de grote beslissingen zal nemen. "Vincent zal de laatste beslissing nemen. Al liggen onze ideeën niet te ver uit elkaar als het gaat over systemen of speelstijlen. Er is duidelijkheid in onze relatie" zegt Davies. Over het feit dat Kompany ook nog speler is, maakt voor Davies geen verschil. "Vincent is zo nederig en eerlijk, soms zelfs te, dus ik denk niet dat het zo ver zal komen. Als hij slecht speelt of niet fit is, dan is hij de eerste om dat te zeggen", laat Davies weten.