Clubicoon Pierre Denier stond te genieten van de vierde landstitel in de clubgeschiedenis van KRC Genk. De teammanager was er bij elke titelviering bij. "Maar deze kampioenenploeg bracht van alle vier het beste voetbal", zei Denier vrijdagavond in het stadhuis van Genk.

KRC Genk veroverde donderdag zijn vierde landstitel (1999, 2002, 2011 en 2019), en heeft ook vier bekers (1998, 2000, 2009 en 2013) op zijn palmares. De 62-jarige Pierre Denier, die telkens in de technische staf van Genk zat, heeft alle successen van dichtbij meegemaakt. "Maar deze ploeg is kwalitatief de sterkste ploeg die ik al gezien heb. Dit team bracht van alle kampioenenjaren in Genk het beste voetbal", reageerde hij.

"Dat zie je ook aan de supporters. Het voorbije anderhalf jaar staan zij terug massaal achter de ploeg. De sfeer was nog nooit zo goed. De vonk is duidelijk overgeslagen op de tribunes. Dat oudere supporters nog in de regen naar het Stadsplein komen, vind ik echt te gek voor woorden. Het zegt wat over de appreciatie voor deze ploeg", aldus Denier.

Denier had er een rustige, maar lange nacht opzitten. "Ik heb de supporters met de bus nog naar huis gebracht. Ik was bob, ja", lachte de teammanager. Ook vrijdagavond zal hij het kalm houden. "Ik laat me verrassen, maar zal vooral vanop de achtergrond genieten."

'TITEL VAN HET COLLECTIEF'

"Dit is de bekroning van een fantastisch jaar en vooral de titel van het collectief", reageerde voorzitter Peter Croonen op de receptie in het stadhuis. "We hebben dit seizoen heel veel mooie momenten meegemaakt. Maar dat we het afmaken, dat vind ik persoonlijk het allermooiste. De titelrace is een marathon en geen sprint. Dat we het uiteindelijk afronden is een fantastische bekroningen voor heel veel mensen. Want dit is vooral de titel van het collectief: ieder heeft op zijn manier zijn steentje bijgedragen aan het succes."

"De spelers hebben altijd de focus gehouden, en ook de invallers en zij die naast het team vielen hebben zich van hun beste kant laten zien. Elke dag opnieuw. Dit was een ploeg die goed kon voetballen, maar ook mentaal en fysiek het hele seizoen sterk was. En ook het bestuur, de technische en medische staf presteerden op een hoog niveau. Maar de duizenden supporters die donderdag en vrijdag op het Stadsplein stonden, daar doe je het uiteindelijk voor. We hebben de beste twaalfde man in België. Zij maken zoveel energie en vreugde los. Deze titel is voor hen en dankzij hen", aldus Croonen.

"Deze ochtend moest ik alweer vroeg op, want er stonden meetings op het programma. We hebben gewerkt aan de kern van volgend seizoen. Of Philippe Clement trainer blijft? Het is in elk geval een topprioriteit. Ik ben er op zich wel gerust in. Dat hij ons de titel bezorgt is een belangrijk argument om hem te houden."