Genk-aanvoerder Leandro Trossard stond daags na het binnenhalen van de titel de pers te woord in de Luminus Arena. "Het was een fantastisch moment wanneer we dat laatste fluitsignaal in Anderlecht hoorden", zei zichtbaar vermoeide Trossard met een hese stem.

"Hoe laat het deze ochtend het was? Geen idee, maar het was heel laat", hij toe. "Iedereen is helemaal losgegaan. Ik heb als Genkie een beetje het voortouw genomen in al het feestgedruis. Wat wil je na zo'n fantastisch seizoen. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat we de titel al zouden pakken op het veld van Anderlecht. Maar wanneer je dan in de slotminuten van die wedstrijd al gejuich hoort op de tribunes, giert een geweldig gevoel door je hele lijf. Het was een onvergetelijk moment."

"Het was een ongelooflijk gevoel om zo voor de supporters te staan. Als jongen uit de streek ken ik er heel wat. Iedereen, de spelers en de fans, hebben ervan genoten. Het is leuk om van deze kampioenenploeg de kapitein te zijn", aldus de 24-jarige Trossard, die nadien nog een lange nacht tegemoet ging de Hasseltse discotheek Versuz. "Het is moeilijk te vatten wat je allemaal meemaakt. Je gaat helemaal mee in de sfeer en laat alles op je afkomen. Hoeveel berichten ik heb gekregen? Meer dan genoeg alleszins, ik heb ze nog niet allemaal geopend."

Trossard kon nog niet bevestigen waar zijn toekomst ligt. "Het wordt afwachten wat er de komende weken uit de bus komt. Ik weet zelf nog niet of zondag mijn laatste thuiswedstrijd wordt. Maar het zit wel in mijn achterhoofd", gaf hij toe.

'IEDEREEN GUNT HET GENK'

"Meer dan ik ooit gedaan heb als speler gingen alle remmen los", klonk het bij trainer Philippe Clement. "Iedereen genoot er evenveel van, ook de spelers die misschien niet veel kansen hebben gekregen. Desondanks ging iedereen mee in het feestgedruis. Daar geniet ik van, want dat is net de sterkte van deze ploeg", aldus de Genkse T1, die rond 06.00 uur in zijn bed lag.

"We hebben ook veel felicitaties gekregen van andere ploegen, zelfs van diegenen die donderdag de titel verloren. Iedereen gunt het deze club, en dat doet me zoveel meer plezier. Ook Pozuelo stuurde meteen na de match een berichtje om de hele ploeg te feliciteren. Hij heeft natuurlijk een groot aandeel gehad in dit succesverhaal."