KRC Genk kroonde zich gisteren tot kampioen van België. Club Brugge is zeker van de tweede plaats, maar de andere vier ploegen strijden nog voor de derde of vijfde plaats.

Voor Genk staat er niet veel meer op het spel aangezien zij de titel al binnen hebben, maar Standard is bij winst zeker van de derde plaats. De Rouches wonnen gisteren met 2-0 van Club Brugge terwijl Antwerp thuis verloor tegen Gent met 1-2. Standard staat zo weer op een derde plaats in het klassement en is bij winst op het veld van Genk zeker van de derde plaats. Antwerp heeft ook een moeilijke uitwedstrijd voor de boeg. De Antwerpenaren gaan op bezoek bij Club Brugge. Ze moeten een beter resultaat behalen dan Standard om derde te worden. Voor de vijfde plaats hebben we een rechtstreeks duel tussen Anderlecht en Gent. Anderlecht moet winnen in de Ghelamco Arena om vijfde te worden. 

In play-off 2 wordt op de slotspeeldag vrijdag en zaterdag alleen nog om de eer gespeeld. Met Charleroi in groep A en Kortrijk in groep B liggen de twee finalisten al vast. In groep 2B speelt Kortrijk thuis tegen Cercle Brugge. Moeskroen ontvangt Waasland-Beveren en Union gaat naar Zulte Waregem. In groep 2A ontvangt Charleroi Eupen. Oostende gaat naar Beerschot-Wilrijk en STVV krijgt Westerlo over de vloer.