KRC Genk viert zijn vierde landstitel. Doorheen het seizoen hadden de Limburgers enkele tegenslagen, maar ze vochten als één ploeg door de moeilijke momenten en brachten bij momenten sprakelend voetbal. Hier zijn zes sleutelmomenten in het parcours van KRC Genk naar de titel.

Zondag 07.10.2018 20:00 Op 7 oktober 2018 gaat KRC Genk op bezoek bij KAA Gent. De Limburgers hebben nog geen wedstrijd verloren en bij winst kunnen ze alleen leider worden. Genk speelt Gent compleet van de mat en wint met 1-5. Ze brengen frivool en aanvallend voetbal. Vier verschillende spelers komen tot scoren en Genk laat zien dat het de best voetballende ploeg in België is.

Woensdag 31.10.2018 20:30 In dezelfde maand heeft Genk nog een moeilijke verplaatsing op het programma. De ploeg van Philippe Clement gaat op bezoek bij Antwerp. Op de Bosuil staan de Limburgers aan de rust 2-0 achter, maar Genk toont veerkracht. Na een spectaculaire tweede helft scoren zowel Ruslan Malinovskyi als Ally Samatta twee keer. Genk wint met 2-4 en toont een grote weerbaarheid, die ook later op het seizoen nog van pas zal komen. 

Zondag 17.02.2019 14:30 Op speeldag 26 ontvangt Club Brugge de troepen van trainer Clement. De Bruggelingen overdonderen Genk. Ze zijn scherper en krachtiger in de duels. Club Brugge is de terechte winnaar. Bij Genk laat de transfersoap rond Alejandro Pozuelo duidelijk zijn sporen na. Genk verliest met 3-1 in Jan Breydel en de kloof tussen de twee ploegen verkleint tot 8 punten.

Zondag 17.03.2019 18:00 Op de laatste speeldag van de reguliere competitie maakt Genk de verre verplaatsing naar Zulte Waregem. Pozuelo heeft ondertussen zijn contract getekend bij Toronto en Clement moet op zoek naar een oplossing op het middenveld. De oplossing blijkt Bryan Heynen te zijn. De Limburgers winnen niet in Waregem, maar dit gelijkspel is de poort naar vele overwinningen.

Zondag 14.04.2019 18:00 We zitten aan speeldag 4 in Play-Off 1 bij de topper Genk-Club Brugge. De Limburgers hebben op speeldag 2 verloren op Antwerp en voelen de hete adem van Club Brugge in de nek. Genk creeërt meer kansen dan blauw-zwart en ondanks een discutabele penalty wint Genk verdiend van Brugge met 3-1. De zaak Pozuelo is compleet vergeten en Genk lijkt op weg naar zijn vierde landstitel.

Donderdag 16.05.2019 20:30 Vier dagen na een 3-2 nederlaag op het veld van Club Brugge krijgt Genk een tweede kans om zich van de titel te verzekeren. Een 1-1 gelijkspel op het veld van Anderlecht blijkt voldoende, want Club Brugge verliest met 2-0 op Standard en kan Genk één speeldag voor het einde niet meer bijbenen. De vierde titel van KRC Genk is een feit!