Racing Genk heeft momenteel een voorsprong van zes punten op achtervolger Club Brugge. De Limburgse ploeg zal op het veld van KAA Gent die voorsprong proberen vast te houden.

We zijn halverwege de Play-Offs. In Play-Off 1 lijkt Racing Genk meer en meer de titelstrijd naar zich toe te trekken. Vorig weekend wonnen de Limburgers overtuigend op het veld van Standard met 1-3 en nu gaan op ze zoek naar de drie punten in de Ghelamco Arena. Gent kon vorig weekend hun eerste punt van de Play-Offs binnenhalen op het veld van Anderlecht. Nu hebben ze hun zinnen gezet op de eerste overwinning in Play-Off 1. 

Club Brugge moet na een 1 op 6 uit een ander vaatje tappen. Na het gelijkspel op het veld van Antwerp moeten de Bruggelingen thuis winnen om in het spoor van Genk te blijven. Tegenstander Anderlecht heeft geen perfecte voorbereiding gehad op de wedstrijd tegen de rivaal uit Brugge. Na een rumoerige week in Brussel zal het afwachten zijn of het een impact heeft gehad op de spelersgroep. 

Vrijdag al trappen Antwerp en Standard speeldag zes van de Play-Offs op gang. Antwerp is de verrassing in Play-Off 1. Ze staan op drie punten van de tweede plaats. Ze verloren nog maar één duel, maar dat was wel tegen Standard. De Rouches wisselen goede wedstrijden af met mindere. Twee wedstrijden geleden speelden ze Anderlecht nog van de mat, maar thuis tegen Genk werden ze van het veld getikt. 

In Play-Off 2 zijn STVV en Union de fiere leiders in beide poules. STVV ontvangt Beerschot-Wilrijk. De eerste achtervolger van de Limburgers, Charleroi, gaat op bezoek bij Oostende. In groep B gaat leider Union langs bij Waasland-Beveren. Ook de Waaslanders hebben een tumultueuze week achter de rug en is niet zeker hoe de ploeg hier op zal reageren.