Het disciplinair onderzoek van de KBVB omtrent de eventuele wedstrijdvervalsing van bepaalde matchen zit in een volgende fase. Dat zegt de voetbalbond.

Het disciplinair onderzoek van de KBVB met betrekking tot eventuele wedstrijdvervalsing vorig seizoen bij de wedstrijden KAS Eupen - R. Excel Mouscron en KV Mechelen - Waasland-Beveren werd afgesloten. Het dossier betreffende de wedstrijd KAS Eupen - R. Excel Mouscron werd geklasseerd zonder gevolg.

Wat betreft de wedstrijd KV Mechelen - Waasland-Beveren werden oproepingen om te verschijnen voor de Geschillencommissie Hoger Beroep Profvoetbal naar deze beide clubs verstuurd alsook naar dertien personen. Dit zijn voornamelijk clubleiders en agenten.

De KBVB zal nu de volgende stappen ondernemen. Op 30 april komt de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal bijeen om een kalender op te stellen waarop het dossier met betrekking tot KV Mechelen - Waasland-Beveren zal behandeld worden. Daarnaast zal er op basis van deze kalender de geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal het dossier zo snel mogelijk behandelen. Uiteindelijk zal, indien beroep wordt aangetekend, dit behandeld worden door het Belgisch arbitragetribunaal voor de Sport.

Zoals reeds eerder door de KBVB aangegeven, is het de bedoeling om zo snel mogelijk tot een definitieve uitspraak te komen en dit uiterlijk op 30 juni 2019. Verder zal de KBVB in het belang van de procedure geen verdere commentaar geven.

Ook de Pro League onthoudt zich van commentaar. "We wensen expliciet mee te geven dat de Pro League zich onthoudt van commentaar op het dossier dat in handen is van het onafhankelijk orgaan dat het bondsparket is", zegt woordvoerder Stijn Van Bever.