Sporting Lokeren heeft een nieuwe technisch directeur aangesteld. Dimitri M'Buyu zal deze taak op zich nemen bij de pas gedegradeerde ploeg.

Dimitri M'Buyu wil als nieuw technisch directeur de koe bij de horens vatten en wil met iedereen op de club een gesprek. "Mijn eerste opdracht is praten met iedereen binnen de club, medewerkers, trainers, spelers. Wie wil blijven, wie is bereid de kar te trekken? Ik ben een teamspeler, geen einzelgänger. Ik wil rekening houden met wat ik hoor. Op basis van mijn bevindingen ga ik dan aan het werk. Concreet betekent dat het uitbouwen van een structuur die de ploeg sportief vooruit helpt. Ik geloof dat zo een structuur het allerbelangrijkste eerste werkpunt moet zijn."

In de hoogste voetbalcompetitie is de zaak "Propere Handen" nog lopende. Er is dus nog een kans dat Lokeren in 1A zal blijven. M'Buyu is echter realistisch. "Zoals de zaken er nu voorstaan, zijn we veroordeeld tot 1B. Verandert dat nog, wat ik natuurlijk ergens wel hoop, dan komen we toch nog in 1A terecht. Maar heel veel verschil maakt dat niet. Als je een ploeg wil die in 1B meedoet om terug te keren naar 1A, dan heb je een ploeg nodig van het niveau 1A. In de praktijk maakt het dus niet zoveel uit", zegt M'Buyu. 

In de jaren 80 was M'Buyu zeer actief op de Belgische velden. Hij speelde bij Lokeren, Standard, Club Brugge en Antwerp.