De titelstrijd in de Proximus League wordt zaterdagnamiddag beslecht met een duel in het AFAS Stadion tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk. De winnaar promoveert naar de Jupiler Pro League.

Vorig weekend werd in de heenwedstrijd van de promotiefinale op het Kiel niet gescoord.

KV Mechelen zal het ticket voor 1A moeten afdwingen zonder topschutter Igor de Camargo. De negenvoudige Rode Duivel, dit seizoen goed voor 17 goals in 32 matchen, viel vorige week zaterdag uit met een knieblessure. Malinwa stoomt hem klaar voor de finale van de Croky Cup op 1 mei tegen AA Gent.

Ook Beerschot Wilrijk kan niet op zijn sterkst aantreden. Centrale verdediger Jan Van den Bergh moet immers geschorst toekijken na zijn uitsluiting in de heenmatch.

KV Mechelen degradeerde vorige zomer uit de Jupiler Pro League en won dit seizoen de eerste periode in 1B. De tweede periode moest de ploeg van Wouter Vrancken, na een spannende laatste speeldag, aan Beerschot Wilrijk laten. De Kielse Ratten, waar Stijn Vreven op de trainersbank zit, staan voor het tweede seizoen op rij in de promotiefinale. Vorig jaar beleefde de Antwerpse club een nachtmerrie toen Cercle-spits Cardona in de 90ste minuut met een strafschop de titeldroom aan diggelen trapte.

Het beslissende promotieduel tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk begint zaterdag om 16 uur. De verliezer krijgt een ticket voor Play-Off 2.