In de persconferentie van Anderlecht naar aanloop van de wedstrijd tegen Kortrijk sprak coach Fred Rutten over het ellebogenwerk van Ivan Santini.

Zondag krijgt Anderlecht Kortrijk over de vloer. De ploeg uit West-Vlaanderen is sterk gestart in 2019 met een 12 op 21. Alleen Moeskroen (19), STVV (13) en Gent (13) doen beter. Bij Anderlecht lopen ze één puntje achter. 

Tijdens de persconferentie kwam Ivan Santini ter sprake. In de laatste wedstrijden liet Santini zich soms gaan in zijn armbewegingen. "Ik zou het unfair vinden als de refs Santini nu extra gaan viseren. Ik geloof ook niet dat ze dat gaan doen. In de korte periode dat ik hier ben, heb ik al gemerkt dat de Belgische scheidsrechters heel professioneel zijn", zegt Fred Rutten.

"Ik heb verschillende zaken aangekaart binnen de groep en ik heb heel voorzichtig met Santini over dat ellebogenwerk gesproken", aldus Rutten. "Ivan ziet wel in dat het soms te ver gaat en dat hij dat soort zaken moet beperken. Soms gaat het te ver, maar voor een deel zit dat zich breedmaken ook in zijn spel. Santini is een lieve man en hij heeft nooit kwade bedoelingen, maar hij is opgegroeid met die speelwijze en dan is het soms heel moeilijk om dat te veranderen. Hij heeft heel zijn leven al zo geacteerd. Al begrijp ik wel dat de buitenwacht het vaak anders interpreteert. Dan zien ze die beweging, maar hun reactie is niet altijd gerechtvaardigd. Ivan doet dat niet bewust", besluit Rutten.