Johan Verbist (Coördinator arbitrage KBVB) licht VAR-situaties toe van de 28ste speeldag in de Jupiler Pro League. Hij laat zijn licht schijnen op zes fases.

SV Zulte Waregem - KAA Gent (03.03.2019) 48' 

"Alexander Sorloth ontvangt de bal van Roman Yaremchuk, gaat door en scoort. Bij het vertrek van de bal staat Alexander Sorloth echter buitenspel. Doelpunt wordt na VAR-tussenkomst afgekeurd."

KSC Lokeren OVl. - RSC Anderlecht (03.03.2019) 33' 

"Na een voorzet op rechts gaan Bambo Diaby en Ivan Santini in duel. Ivan Santini geeft een slag in het gezicht van de Lokeren-verdediger. Dit wordt niet opgemerkt door de scheidsrechter. De VAR had hier moeten tussenkomen met de uitsluiting van Ivan Santini als gevolg."

R. Antwerp FC - KAS Eupen (03.03.2019) 59'

"Een vrije trap van Geoffry Hairemans gaat naar de tweede paal. Daar duwt Dylan Batubinsika een Eupen-verdediger in de rug, komt zo vrij en scoort. De scheidsrechter keurt het doelpunt goed maar na VAR-interventie wordt het terecht afgekeurd."

R. Antwerp FC - KAS Eupen (03.03.2019) 83'

"Na een voorzet van Aurélio Buta scoort Jonathan Bolingi. De assistent-scheidsrechter vlagt voor buitenspel. Na tussenkomst van de VAR wordt het doelpunt toch goedgekeurd. Terechte tussenkomst."

Sporting du Pays de Charleroi - KRC Genk (02.03.2019) 24' 

"Na een dieptepas op Bryan Heynen, legt hij de bal af op Leandro Trossard die naar doel trapt. De bal wordt gestopt door een Charleroi-verdediger. Bryan Heynen komt terug uit buitenspel en scoort. Hier had de VAR moeten tussenkomen en het doelpunt had niet toegekend mogen worden."

KV Oostende - KV RS Waasland-SK Beveren (02.03.2019) 70'

"Op het moment dat de pas naar Tom De Sutter vertrekt staat deze net buitenspel. Vanuit deze positie scoort hij maar na de VAR-tussenkomst wordt het doelpunt terecht afgekeurd."