Na de 28ste speeldag van de Jupiler Pro League vallen er amper wijzigingen te noteren in de top-10 van de Gouden Stier, het Pro Assist Century 21-klassement en het klassement van de Clean Sheets.

Ally Samatta kwam wegens ziekte zaterdag niet in actie voor KRC Genk tegen Charleroi, maar blijft afgetekend de Gouden Stier met 20 treffers. 

"Samatta scoort op dit ogenblik met de ogen dicht", sprak zijn vervanger Zinho Gano in Het Laatste Nieuws. Gano kwam niet tot scoren in de match die op 1-1 eindigde. "Het heeft voor een groot deel ook met ritme te maken. Ik kan elke dag zo goed en zo hard trainen als ik wil, het verschil met een match is zó groot. Wedstrijdritme is enorm belangrijk voor een spits, dan ga je minder nadenken en wordt alles een automatisme. Als ik een paar wedstrijden in de basis sta, trap ik zeker één van die twee kansen tegen de netten."

Ook Hamdi Harbaoui, tweede met 16 doelpunten, kwam dit weekend niet tot scoren. Zijn ploeg Zulte Waregem verloor met 1-3 van KAA Gent. Ivan Santini deed de netten wel trillen zondag. De Kroatische spits van Anderlecht scoorde de openingsgoal in de met 1-2 gewonnen match tegen Lokeren. Santini zit net als zijn spitsbroeder Landry Dimata, die de rest van het seizoen out is, aan 13 treffers.

Ook het klassement van de Pro Assist Century 21 ondergaat nauwelijks veranderingen. Hans Vanaken staat al wekenlang op de eerste plaats geparkeerd met 12 assists. Ethan Horvath was afgelopen weekend de enige doelman die de nul wist te houden (1-0 voor Club Brugge tegen STVV). De Amerikaan doet zijn intrede in de top-10 van de Clean Sheets met zijn vijfde clean sheet van het seizoen. Sinan Bolat (Antwerp) blijft lijstaanvoerder met 11 stuks.