In de voorbeschouwing van de topper tussen Anderlecht en Club Brugge wist trainer Fred Rutten hoe belangrijk de match tegen de aartsrivaal is.

"Deze match kan je vergelijken met Barcelona - Real Madrid of Ajax - Feyenoord. Er staat veel op het spel voor de supporters. Er is misschien wat onrust bij de aanhang of sommige spelers wel weten wat deze match betekent. Ik weet dat de andere spelers duidelijk hebben gemaakt wat een wedstrijd tegen Club Brugge wil zeggen", zegt Anderlecht coach Fred Rutten. 

Het is sinds 1998 geleden dat Club Brugge nog kon winnen in het Astridpark, maar Rutten relativeert. "Met het verleden koop je niets. Het is niet omdat we de vorige jaren niet hebben verloren thuis wil dat nog niet zeggen dat dat zondag niet kan gebeuren. We zullen moeten werken en vechten voor de overwinning", laat Rutten weten.

Timmy 

Fred Rutten had voor Timmy Simons ook nog enkele mooi woorden. Simons speelde onder Rutten bij PSV. "Ik vind Timmy een geweldig persoon. Hij was op en top prof. Timmy was een voorbeeld voor de jonge voetballers. Hij was altijd bezig met het team en stond klaar om te vechten voor de ploeg. Ik hoop dat hij als coach, nu of later, de passie die hij heeft voor de sport kan overbrengen naar jonge spelers", besluit Rutten.