Johan Verbist, coördinator arbitrage bij de KBVB, heeft de VAR-situaties van de 26ste speeldag in de Jupiler Pro League toegelicht.

R Antwerp FC - RSC Anderlecht (17.02.2019) 79'

"Didier Lamkel Zé gaat alleen op doel af, maar duwt de bal te ver voor zich uit. Hij probeert Thomas Didillon nog te omspelen en gaat neer wanneer de doelman komt aanglijden. De scheidsrechter fluit voor penalty, maar komt na VAR-tussenkomst op zijn beslissing terug. Hij geeft een indirecte vrije schop aan Anderlecht en een gele kaart aan Didier Lamkel Zé voor simulatie. Terechte tussenkomst."

KVRS Waasland Beveren - KAA Gent (16.02.2019) 38'

"In een duel om de bal gaat Maximiliano Caufriez over de bal en gaat met gestrekt been op de enkel van Brecht Dejaegere staan. De scheidsrechter fluit voor fout en geeft een gele kaart. Hier had de VAR moeten tussenkomen. De fout van Maximiliano Caufriez verdiende een rode kaart."

R. Excel Mouscron - Cercle Brugge KSV (17.02.2019) 78'

"Sidney Friede wordt aan de arm getrokken en verliest zijn evenwicht. Daardoor glijdt hij uit en raakt met de voet vooruit Benjamin Delacourt op zijn achillespees. De scheidsrechter laat doorspelen De VAR komt tussen en na het zien van de beelden geeft hij Sidney Friede een gele kaart. Hier had de VAR niet moeten tussenkomen vermits het hier niet om een rode kaart ging."