Anderlecht moet zondag gaan voetballen op de Bosuil. Anderlecht staat met Gent op een gedeeld zesde plaats. Een overwinning is dus welkom.

Fred Rutten is voorzichtig in zijn analyse van Antwerp. 'Antwerp staat niet voor niets derde. Hun sterkte is hun fysieke kracht', aldus Rutten.

Na de match tegen Antwerp moet Anderlecht thuis tegen Club Brugge spelen. De laatste drie matchen zijn relatief makkelijk, maar niet volgens Rutten. 'Anderlecht zit in een situatie waarin we geen makkelijke wedstrijden hebben. Dat kon je vorige week zien tegen Zulte Waregem. Het doel van de club is het bereiken van de top 6. Aangezien wij nog niet zeker zijn van onze plaats moeten wij ons elke week gaan bewijzen", zegt Rutten.

Rutten steunt ook de arbitrage. "Je moet respect hebben voor de mensen die de leiding hebben. Er zijn vroeger fouten gemaakt, er worden nu fouten gemaakt en er zullen in de toekomst ook fouten gemaakt worden. Dat is allemaal menselijk. Gelukkig kunnen we door de nieuwe technologie zoals de VAR deze fouten bijschaven", beschrijft Rutten.