In de Jupiler Pro League staan er dit weekend twee toppers op het programma. KRC Genk en Club Brugge kijken elkaar in de ogen na hun wedstrijden in de Europa League. Daarnaast is het ook Antwerp-Anderlecht.

De belangrijkste wedstrijd is de match tussen de nummer één en de nummer twee van de competitie. Leider KRC Genk gaat op bezoek bij achtervolger Club Brugge. Vorig weekend is de kloof tussen de twee ploegen weer twee punten groter geworden. Club Brugge kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel in de stadsderby tegen Cercle Brugge terwijl Genk overtuigend met 2-0 won van Standard. Als Brugge wil dat het verschil van 11 punten niet nog groter wordt, dan kunnen ze zondag beter winnen.

Na de clash tussen Genk en Brugge beginnen Antwerp en Anderlecht aan hun wedstrijd. Vorig weekend verloor Antwerp nog verrassend op het veld van Lokeren met 2-1 en liet de kans liggen om over Club Brugge te springen naar de tweede plaats. In Anderlecht krijgt trainer Fred Rutten de ploeg nog niet onder stoom. Door het gelijkspel thuis tegen Zulte Waregem blijft paars-wit wel nipt in de top zes.

De 26ste speeldag van de competitie begint op Sclessin. Standard ontvangt Lokeren dat nog altijd vijf punten moet inlopen op Waasland-Beveren. Standard is redelijk zeker van Play-off 1, maar trainer Michel Preud'Homme zal een reactie willen van zijn ploeg na de nederlaag op het veld van Genk.

Gevecht voor Play-off 1

In het gevecht voor het laatste ticket van Play-off 1 ontvangt Kortrijk Charleroi. Beide ploegen kunnen nog dromen van een zesde plaats, maar dan moet één van de twee ploegen winnen. STVV verdedigt zijn vijfde plaats op het veld van Zulte Waregem. Zaterdag om 20u zal Eupen de nederlaag van vorig weekend willen vergeten door te winnen op het veld van Oostende. In het vierde duel van zaterdagavond zal Gent proberen te winnen bij Waasland-Beveren. Ook Gent maakt nog kans op Play-off 1.

Ploeg in vorm, Moeskroen, sluit de speeldag af samen met Cercle Brugge. Moeskroen speelt thuis.