Ally Samatta stond andermaal aan het kanon voor KRC Genk afgelopen weekend. De Tanzaniaanse spits van de Limburgse competitieleider scoorde tegen Waasland-Beveren zijn 17de goal van het seizoen.

Genk had het bijzonder lastig met Waasland-Beveren, kwam vroeg op achterstand en kon pas na 60 minuten gelijkmaken, dankzij Samatta. "Gelukkig zijn we blijven pushen", straalde de goalgetter na afloop. Genk won uiteindelijk nog met 1-2 via een late winning goal van Pozuelo. "Deze zege was zeker niet gestolen, maar Waasland-Beveren deed het goed. Ze hielden de boel gesloten en hanteerden via de snelle Boljevic handig de counter", reageerde Samatta in Het Belang van Limburg.

Samatta heeft in het klassement van de Gouden Stier 3 doelpunten voorsprong op Hamdi Harbaoui. De Tunesische spits van Zulte Waregem pikte in de met 3-2 gewonnen match tegen Cercle Brugge ook weer zijn goaltje mee. Het Anderlechtse spitsenduo Landry Dimata en Ivan Santini vinden we met respectievelijk 13 en 12 treffers terug op de derde en vierde plaats. Daichi Kamada van STVV maakt de top-5 compleet met 11 goals.

In het klassement van de Pro Assist Century 21 verandert er niets. Hans Vanaken blijft autoritair op kop met 12 assists. In het klassement van de Clean Sheets is Sinan Bolat nog verder uitgelopen. De Turkse doelman hield de nul tegen Oostende (0-2 winst) en zit nu al aan 10 clean sheets dit seizoen, twee meer dan Danny Vukovic (KRC Genk) en Guillermo Ochoa (Standard).