Ryota Morioka heeft donderdag voor het eerst kennisgemaakt met zijn nieuwe ploegmakkers bij Charleroi. De Japanse spelverdeler wil bij de Carolo's opnieuw aan voetballen toekomen. "Ik wil hier opnieuw mijn waarde bewijzen", zegt Morioka.

De Japanse international (5 caps) maakte vorig seizoen in de eerste seizoenshelft furore bij Waasland-Beveren. Moriako scoorde zeven keer en gaf elf assists, statistieken die hem in januari 2018 meteen een transfer naar Anderlecht opleverden. Maar bij paars-wit kon de spelverdeler zich niet laten gelden.

"Ik denk niet dat mijn speelstijl bij Anderlecht paste. Het is voor mij belangrijk om het vertrouwen te krijgen van de trainer", zegt Morioka op de website van Charleroi. "Ik moet dringend het vertrouwen op het terrein terugvinden. Bij Anderlecht kreeg ik de kans niet om me uit te drukken, maar daar heb ik echt nood aan."

"Ik ben heel blij bij Charleroi aan de slag te kunnen. Ik zat in een moeilijke situatie en moest nadenken over mijn carrière", gaat Morioka voort. "Ik wilde sowieso in Europa blijven, een terugkeer naar Azië zag ik niet zitten. Ik hoop dat ik de goede keuze heb gemaakt en mijn niveau kan terugvinden. Het is op dit moment belangrijk voor mij dat ik speel. Ik wil mijn waarde opnieuw bewijzen."