Bewogen dag zondag op Lokeren. De hekkensluiter van de Jupiler Pro League maakte een einde aan de samenwerking met coach Trond Sollied en haalde Glen De Boeck als vervanger. "Ik weet dat het nog kan lukken om Lokeren in de hoogste afdeling te houden", zei De Boeck maandag bij zijn voorstelling. "De club heeft nog potentieel genoeg."

De klus voor De Boeck oogt niet min op acht speeldagen van het einde. Lokeren is afgetekend laatste, Zulte Waregem en Moeskroen tellen al 6 punten meer. "Maar ik vind dit een leuke uitdaging, ook al zal het niet gemakkelijk worden", verklaarde de nieuwe coach. "De situatie is wat ze is en ik ga deze uitdaging zeer graag aan. De club heeft nog potentieel genoeg. Ik ken Lokeren natuurlijk. Trouwens ik was nog trainer van Kortrijk toen ik hier kwam winnen."

Glen De Boeck werd eerder al aangetrokken als crisismanager bij achtereenvolgens Waasland-Beveren (2012), Moeskroen (2016) en Kortrijk (2017). Telkens slaagde de 47-jarige ex-voetballer erin die clubs in de Jupiler Pro League te houden. "Let op, ik heb meer gedaan dan enkel maar crisismanager gespeeld. Ik was bij Kortrijk destijds iets aan het opbouwen, maar heb de kans niet gehad om dat project af te maken. Ik dacht ook dat er niets meer zou bewegen in het Belgische voetbal wat betreft trainers tot ik dus gisteren een telefoontje kreeg van Sporting Lokeren."

Zaterdag wacht met de komst van Zulte Waregem al meteen een heel belangrijke wedstrijd, misschien wel de match van de waarheid voor Lokeren. "Het komt erop aan zo snel mogelijk een resultaat te halen", merkte De Boeck op. "Ik heb voor mezelf uitgerekend hoeveel punten we nog moeten pakken voor we gered zijn. Hoeveel? Dat hou ik liever voor mezelf, maar ik ben er zeker van dat ik Lokeren in de Jupiler Pro League kan houden. Of er nog versterking bij moet komen? Dat zien we later wel. Ik heb deze namiddag mijn eerste training."