Tweedeklassers KV Mechelen en Union trappen woensdag Achter de Kazerne de heenwedstrijden van de halve finales van de Croky Cup op gang. Donderdag volgt in de Ghelamco Arena het duel tussen AA Gent en KV Oostende.

AA Gent lijkt op papier de grootste favoriet op eindwinst. De Buffalo's kennen een seizoen met hoogtes en laagtes en zijn in de Jupiler Pro League nog niet zeker van een stek in de top zes. Een bekerfinale zou het jaar van de Oost-Vlamingen zeker glans geven. Maar ook tegenstander Oostende wil zich deze jaargang nog laten opmerken in de Croky Cup.

Voor de troepen van coach Gert Verheyen staat er in de vaderlandse competitie, met een voorlopige twaalfde plaats, de komende wedstrijden weinig op het spel. Over play-off 1 spreekt niemand aan de Belgische kust en om nog in acuut degradatiegevaar te verzeilen moet het, met op acht speeldagen van het eind negen punten meer dan hekkensluiter Lokeren, al grondig fout lopen.

In de andere halve finale kijken twee teams uit de Proximus League mekaar in de ogen. Voor KV Mechelen is het mogelijk een beetje hinken op twee gedachtes. Malinwa is in 1B samen met Beerschot Wilrijk verwikkeld in een spannende strijd om de winst van de tweede periode, en beide ploegen treffen elkaar zaterdag op het Kiel. KV mikt resoluut op de promotie, maar een mogelijke bekerfinale zullen de fiere Mechelaars niet willen laten schieten.

Maar de Unionisten zijn al even fier en gebrand op een ticket voor de Heizel. De Brusselaars schakelden onderweg rivaal Anderlecht en competitieleider Racing Genk uit en dromen nu van meer. Union wil bovendien wraak nemen voor de eerste periode in 1B, waar KV Mechelen de winst voor de neus van de ploeg uit Sint-Gillis wegkaapte. Op 29 januari volgt de return tussen Union en KV Mechelen. Oostende en AA Gent kijken elkaar de dag nadien in de terugwedstrijd in de ogen.