Ivan Leko (Club Brugge) is op het Gala van de Gouden Schoen uitgeroepen tot Coach van het Jaar. De andere genomineerden waren Philippe Clement (KRC Genk) en Ricardo Sa Pinto (Standard).

Leko haalde het met 258 punten zeer nipt voor zijn Genkse collega Philippe Clement (253 ptn). Voormalig Standard-coach Ricardo Sa Pinto werd derde met 98 punten. Leko is op de erelijst de opvolger van Charleroi-coach Felice Mazzu. De Kroaat kreeg zijn prijs uit handen van bondscoach Roberto Martinez.

De 40-jarige Leko bereikte in 2018 het absolute hoogtepunt van zijn trainerscarrière. Hij leidde Club Brugge in zijn eerste seizoen als T1 meteen naar de landstitel. De Bruggelingen stonden een heel seizoen aan de leiding en bleven in de play-offs nipt Standard voor. Ook in het nieuwe seizoen lieten Leko en Club Brugge van zich spreken. Blauw-zwart won de Supercup en presteerde ook in de groepsfase van de Champions League sterk. De Bruggelingen behaalden 6 punten en plaatsten zich zo voor de knock-outfase van de Europa League.

In de competitie presteerde Club Brugge wisselvalliger, maar het sloot de heenronde toch af op de tweede plaats, op 7 punten van een in uitmuntende vorm verkerend KRC Genk.

UITSLAG:
1. Ivan Leko (Club Brugge) 258 ptn
2. Philippe Clement (RC Genk) 253
3. Ricardo Sa Pinto (Standard) 98
4. Marc Brys (Sint-Truiden) 70
5. Laszlo Bölöni (Antwerp FC) 42
6. Felice Mazzu (Charleroi) 29
7. Yves Vanderhaeghe (AA Gent/KV Kortrijk) 21
8. Glen De Boeck (KV Kortrijk) 9
9. Francky Dury (Zulte Waregem) 6
10. Gert Verheyen (KV Oostende) 3
11. Peter Maes (Lokeren) 2
. Michel Preud'homme (Standard) 2
. Dennis van Wijk (KV Mechelen) 2
. Wouter Vrancken (KV Mechelen) 2
15. Hein Vanhaezebrouck (Anderlecht) 1