Om in de Jupiler Pro League te blijven heeft hekkensluiter Sporting Lokeren dringend punten en doelpunten nodig. De Waaslanders hopen dat Jakub Reznicek daarvoor gaat zorgen. De Tsjechische spits ondertekende maandag op Daknam een contract tot medio 2021.

De 30-jarige en 1m85 grote Reznicek werd door Lokeren weggeplukt bij het Tsjechische Viktoria Plzen. In 258 matchen in de Tsjechische hoogste klasse scoorde hij 64 keer. Dit seizoen trof hij bij Plzen twee keer raak in 13 matchen. In de Champions League speelde Reznicek dit seizoen zes matchen als invaller. Lokeren hoopt zijn nieuwe aanwinst speelgerechtigd te krijgen voor de match van zaterdag op Eupen.

"Dit is mijn eerste buitenlandse avontuur, maar dat schrikt me niet af", zegt Reznicek op de website van Lokeren. "Ik weet dat de club dringend punten moet pakken. Daar wil ik mee helpen voor zorgen. Ik ben een eerder schuchtere jongen, zegt men over mij, maar op het veld hou ik er van om oorlog te maken. Ik kijk er naar uit om voor het eerst hier op het trainingsveld te staan. En zaterdag wil ik met Lokeren punten pakken."