De Braziliaan Neto Borges tekende vandaag zijn contract in Genk. De 22-jarige linkerflankverdediger zet zijn naam onder een overeenkomst van 3,5 jaar met 1 extra optiejaar. Bij die andere Limburgse eersteklasser STVV verdwijnt dan weer een bekende naam, terwijl Mbark Boussoufa ook een nieuwe club gevonden heeft.

Borges komt over van het Zweedse Hammarby, vanwaar eerder ook Joseph Aidoo de overstap maakte naar Genk. "Hij was nog maar sinds januari 2018 in Zweden, maar liet zich al opmerken als sterkhouder met 26 gespeelde wedstrijden op 30. Neto is aanvallend ingesteld, heeft een groot loopvermogen en is technisch sterk", legt Genk uit. Hij zal spelen met het nummer 5. Neto zal officieel voorgesteld worden tijdens de winterstage in Benidorm.

Een transfersom werd niet bekendgemaakt. Naar verluidt zou die tussen de 2 en 3 miljoen euro liggen. Hamarby bevestigde wel dat het om een clubrecord gaat. "We hadden Neto graag willen houden, maar gelet op zijn ontwikkeling en wat hij zelf wil met zijn carrière, en dat in combinatie met het aanbod van Genk, komt deze transfer op het juiste moment", reageerde sportief directeur Jesper Jansson. "We wisten dat hij een groot potentieel heeft en nu blijkt hij sneller dan verwacht klaar om de volgende stap te nemen."

Jonathan Legear trekt dan weer de deur bij STVV achter zich dicht. De 31-jarige winger ondertekende een contract voor anderhalf seizoen bij Adana Demirspor. De Turkse tweedeklasser meldt Legears komst donderdag op de clubwebsite.

Legear had bij de Truienaars nog een verbintenis tot juni 2020 maar mocht dit seizoen onder trainer Marc Brys weinig opdraven. In negen competitiewedstrijden, vooral als invaller, kwam hij geen enkele keer tot scoren of deelde hij een assist uit. De Luikenaar debuteerde in 2004 als prof bij Anderlecht. Hij speelde in België ook voor KV Mechelen en Standard. In het buitenland droeg Legear, die twee caps achter zijn naam heeft (in 2010), het shirt van het Russische Terek Grozny en het Engelse Blackpool.

Boussoufa naar Midden-Oosten

Mbark Boussoufa zet zijn voetbalcarrière verder in Saoedi-Arabië. De Marokkaanse international ondertekende een contract tot het einde van het seizoen bij Al Shabab, zo bevestigt de club donderdag.

Boussoufa, 34, zocht een nieuwe werkgever na zijn vertrek bij Al Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten. De technisch vaardige middenvelder brak in 2004 op het hoogste niveau door bij AA Gent. Tussen 2006 en 2010 maakte hij het mooie weer bij Anderlecht. Als speler van paars-wit won hij onder meer twee titels, een beker en twee keer de Gouden Schoen (2006 en 2010). Daarna speelde de in Amsterdam geboren Boussoufa nog voor Anzhi, Lokomotiv Moskou, opnieuw AA Gent (2016) en Al-Jazira.

Een andere smaakmaker uit het verleden in het Astridpark heeft ook een nieuwe job. Nicolas Frutos gaat aan de slag bij de Chileense tweedeklasser San Luis de Quillota als technisch directeur. De 37-jarige Argentijnse was in september 2017 eventjes trainer ad interim was in het Astridpark, gaat aan de slag bij de club die degradeerde in 2018 uit de eerste klasse en dus dit jaar in de Primera B uitkomt. Komende maandag, op 7 januari, begint Frutos aan zijn nieuwe job.