Een sterk AA Gent kwam al snel op voorsprong dankzij een wereldgoal van Bronn, maar met een gelukje kwam Genk terug op gelijke hoogte via Samatta. Na de pauze namen de Limburgers de bovenhand. Dewaest kopte meteen de 2-1 op het bord en in de slotfase zorgde Heynen voor de zekerheid: 3-1!

AA Gent demonstreerde vorige speeldag in eigen huis tegen Cercle en wou ook nu deze lijn doortrekken in de volgende partij. Geen sinecure, want de Buffalo's maakten de verplaatsing naar leider Racing Genk, dat wel het duo Malinovkyi-Trossard diende te missen. De Gentenaars begonnen het best aan de wedstrijd en kwamen na amper zes minuten al verdiend op voorsprong. Bronn rukte op vanuit de defensie, en na een één-tweetje knalde de verdediger met de 'mindere' linker droog in de winkelhaak! De 0-1 bleek meteen een echte wereldgoal!

De Limburgers kenden serieuze problemen met de opnieuw sterk acterende Odjidja én de aanvallende impulsen van Dompé. Die laatste ging een paar keer gevaarlijk zijn kans vanop links, maar Vukovic was bij de pinken. Halfweg de eerste helft werd Genk echter wat geholpen door een miscommunicatie in de Gentse defensie. Thoelen leek een voorzet makkelijk te kunnen gaan klemmen, maar Rosted kopte het leer ongelukkig in de voeten van Samatta. De Gouden Stier twijfelde niet en maakte er dankbaar van gebruik om de gelijkmaker tegen de netten te trappen. Na de 1-1 kon de leider van de Jupiler Pro League het evenwicht terug wat herstellen. Vooral Paintsil zorgde geregeld voor gevaar, maar hij kon zijn pogingen niet bekronen met een doelpunt. Ook Dewaest kwam nog dicht bij de 2-1, maar hij kopte een hoekschop over doel. Een bijzonder aangename eerste helft eindigde zo zonder winnaar en met een billijk gelijkspel gingen beide ploegen de kleedkamer in.

In de tweede helft bleef de blitsstart van Gent ditmaal uit, het was integendeel Racing Genk dat het best uit de startblokken schoot. Dewaest kopte een vrije trap van Pozuelo in doel en zo stond de thuisploeg voor het eerst in deze partij op voorsprong! Heynen kwam zelfs nog dicht bij de 3-1, maar Bronn kwam nog net gepast tussen. Het werd voor de Buffalo's bovendien nog wat moeilijker, wanneer sterkhouders Bronn en Odjidja het veld geblesseerd dienden te verlaten. De troepen van Clement kregen meer en meer ruimte en zo kregen zowel Pozuelo als Maehle kansen om de wedstrijd definitief te beslechten, maar zij faalden voor doel.

Een kwartier voor tijd haalde Rosted de doorgebroken Ndongala nog neer... Scheidsrechter Wim Smet twijfelde niet en trakteerde de Gentse verdediger op een rode kaart. Met een mannetje minder kwam Gent er helemaal niet meer aan te pas. Genk had zijn prooi beet en via Heynen werd het dan toch nog 3-1. Ndongala kwam zelfs nog dicht bij een vierde Genkse goal, maar dat had eerlijkheidshalve misschien toch wat overdreven geweest. Een sterk Gent (in de eerste helft alleszins) keert zo met lege handen naar huis en zal moeten blijven knokken om in de topzes te blijven. Racing Genk daarentegen, pakt na een moeilijke wedstrijd toch weer de drie punten en telt op dit moment (met één wedstrijd meer) tien punten meer dan eerste achtervolger Club Brugge.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De goal van Dewaest was hét kantelmoment in de partij, maar door de uitzonderlijke schoonheid kiezen we ditmaal toch voor de knal van Bronn. Een vlam met links eindigde knap in de winkelhaak en bezorgde Gent al vroeg de voorsprong.
de MAN
van de match
Op de Genkse rechterflank was Joakim Maehle alweer alom tegenwoordig. Op zijn 'Meuniers' liep hij 90 minuten lang de hele flank af, met heel wat aanvallende impulsen tot gevolg. De Deen speelt een bijzonder sterk seizoen bij Racing Genk en mag toch ook eens worden vernoemd als sterkhouder van dit sterke elftal.
onze MENING
over de match
Beide coaches beloofden een leuke wedstrijd vooraf en hielden woord. Gent was bijzonder sterk in de eerste helft en kwam ook verdiend op voorsprong. Dompé was een echte gesel, maar miste de precisie om de partij al vroeg te beslissen. Eigenlijk kwam Genk met een gelukje terug in de wedstrijd, maar na de pauze toonden de Limburgers waarom zij aan de leiding staan. Een verloren positie werd omgezet naar een 3-1 zege en zo pakt Genk ook in de moeilijke wedstrijden de nodige punten. Club Brugge is aan zet nu morgen, om het seizoen 2019 niet te moeten starten met tien punten achterstand...