Doelman Lovre Kalinic ruilt AA Gent in de winterstop voor Aston Villa. Dat heeft de Championship-club vrijdag bevestigd op zijn website.

De 28-jarige Kroatische international maakt op 1 januari, wanneer de transfermarkt opent, officieel de overstap naar de club uit Birmingham. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot 2023. Kalinic streek in januari 2017 neer in de Ghelamco Arena. In totaal stond hij 79 wedstrijden tussen de palen bij de Buffalo's.

"We zijn erg blij iemand aan te trekken met de ervaring en kwaliteit van Lovre", stelt coach Dean Smith. "Hij is een fantastische doelman."

Kalinic streek in januari 2017 neer in de Ghelamco Arena, AA Gent plukte hem weg bij Hajduk Split. Op dat moment was hij de duurste inkomende transfer van de Oost-Vlamingen. In totaal stond hij 79 wedstrijden tussen de palen bij de Buffalo's, 29 keer hield hij zijn netten schoon. Na een half seizoen in België werd de Kroaat al door de profvoetballers van de zestien 1A-clubs uitgeroepen tot Doelman van het Jaar, een jaar nadien kreeg hij die titel op het gala van de Gouden Schoen. Na het afscheid van Subasic is Kalinic sinds kort de nieuwe nummer één van vicewereldkampioen Kroatië.