AA Gent heeft de komst van een nieuwe assisent voor hoofdtrainer Jess Thorup aangekondigd. De Deen zal voortaan worden bijgestaan door zijn 49-jarige landgenoot Johnny Mølby, een ex-speler van KV Mechelen.

"Zaterdagmiddag tekende Johnny Mølby een contract tot 2021 als assistent-coach bij de Buffalo's", klinkt het in een persbericht van AA Gent. "Hij wordt, naast Peter Balette, één van de twee assistent-coaches onder Jess Thorup."

Mølby is een oude bekende van het Belgische voetbal. Van 1994 tot 1996 speelde hij voor KV Mechelen. Ook het Franse Nantes en het Duitse Borussia Mönchengladbach zijn clubs waar de Deen het mooie weer maakte. In eigen land voetbalde Mølby voor Vejle BK, Aalborg en Aarhus. Hij kwam ook 16 keer uit voor de Deense nationale ploeg en maakte deel uit van het team dat in 1992 verrassend Europees kampioen werd.

Na zijn spelerscarrière werd Mølby trainer en was hij in Denemarken actief bij Kolding FC, Aarhus, Horsens en Viborg, hetzij als assistent-coach, hetzij als hoofdcoach. Mølby is een bekende naam in het Deense voetbal. Johnny Mølby's neef Jan speelde jarenlang voor Liverpool.