Sporting Lokeren was bijzonder dicht bij een belangrijke zege tegen AA Gent. Maar na een dolle slotfase moest Lokeren tevreden zijn met één punt.

Lokeren begon met heel wat aanvallende intenties aan de wedstrijd en daar had AA Gent het knap lastig mee. Voornamelijk het duo Skulason/Miric zorgde meermaals voor paniek in de Gentse defensie. Helaas voor de thuisploeg stond het vizier van Miric niet op scherp en was doelman Kalinic attent.

Gaandeweg de eerste helft herstelde Gent het evenwicht, maar buiten 1 grote kans voor Yaremchuk waren de Buffalo's niet gevaarlijk. De eerste helft leek af te stevenen op een 0-0, maar daar besliste Lukas Marecek anders over. De Tsjech legde aan van buiten de 16 en via een speler van AA Gent verdween de bal in de winkelhaak. Een terechte voorsprong voor Lokeren dat zeker niet speelde als een 'rode lantaarn'.

In de tweede helft trokken de bezoekers het laken naar zich toe, maar in de zone van de waarheid was Gent te slordig. Het was zelfs Lokeren dat op 2-0 kwam. Terki werd moederziel alleen gelaten na een hoekschop en kon eenvoudig de dubbele voorsprong binnen knikken.

Lokeren leek lange tijd op weg om een belangrijke zege te boeken en zo weg te springen van de laatste plaats, maar in een knotsgekke slotfase kwam Gent terug op gelijke hoogte. In minuut 87 sprong Rosted hoger dan Deschacht en liet zo doelman De Wolf kansloos. Enkele minuten later toonde centrale verdediger Bronn met een knappe actie en dito goal dat hij voortaan ook in de spits kan spelen.

Gent claimde in de laatste minuut zelf nog een hoekschop na vermeend handspel van DIaby, maar scheidsrechter Dierick ging daar niet op in na het bekijken van de beelden. Beide ploegen moeten dus tevreden zijn met een punt, maar zowel Lokeren als Gent schieten daar niet echt mee op.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De inbreng van Dompé en Awoniyi zorgen voor een nieuw elan bij AA Gent.
de MAN
van de match
Dylan Bronn. De centrale verdediger toonde dat volgende wedstrijd ook gewoon in de spits kan staan.
onze MENING
over de match
Een gemiste kans voor Sporting Lokeren dat al bij al tevreden mag zijn met het geleverde spel. Dit was zeker niet het niveau van een degradant.