AA Gent beëindigde zondag de topper tegen Anderlecht op de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League met slechts 9 spelers. Birger Verstraete en Igor Plastun werden uitgesloten en kregen maandag te horen welke schorsing en boete hen boven het hoofd hangt.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft drie speeldagen schorsing en 3000 euro boete gevorderd tegen Birger Verstraete. Igor Plastun riskeert een match schorsing en 1000 euro boete.

AA Gent moest zondag op het veld van RSC Anderlecht (2-0) al na ruim een halfuur met een man minder voort. Verstraete duwde het leer te ver voor zich uit, waardoor Dauda ermee aan de haal kon. De middenvelder probeerde zijn fout te herstellen, maar kwam te laat en plantte zijn voet op de enkel van zijn tegenstander. Ref Lambrechts gaf eerst geel, maar dat werd rood na tussenkomst van de videoref.

De Buffalo's moesten de match met negen uitspelen, want in het slot ging Plastun aan het shirt van de doorgebroken Dimata hangen. Deze keer aarzelde Lambrechts niet om de rode kaart te trekken.

Indien AA Gent de strafmaat voor Verstraete aanvaardt, kan coach Jess Thorup niet op zijn middenvelder rekenen in de competitiematchen tegen Antwerp (25 november) en Lokeren (30 november) en de match in de Croky Cup tegen Beerschot Wilrijk (4 december). Voor Plastun staat de thuiswedstrijd tegen de Great Old op de wip.

Indien de Buffalo's de strafvorderingen weigeren, verschijnen de spelers met hun advocaat dinsdag voor de Geschillencommissie van de KBVB.