Johan Verbist (Coördinator arbitrage KBVB) heeft de VAR-situaties van de dertiende en de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League toegelicht.

Royal Excel Mouscron - KAA Gent (min 33): Limbombe gaat alleen naar doel. De doelman van Moeskroen komt hem tegemoet en gaat in duel . Hierbij raakt hij de bal en de aanvaller van AA Gent. De scheidsrechter fluit voor penalty voor een fout van de doelman. VAR komt tussen omdat de doelman de bal speelt. Correcte tussenkomst.

Club Brugge - KV Oostende (min 18) : Net binnen het strafschopgebied wordt een aanvaller van Club Brugge in een duel met een Oostende verdediger tegen het scheenbeen getrapt en gaat neer. Scheidsrechter laat verder spelen maar geeft toch strafschop na tussenkomst van de VAR. Correcte beslissing.

Club Brugge - KV Oostende (min 24) : Na een schop op doel van Wesley keert Faes de bal net op/achter de lijn. Uit de beelden kan niet worden opgemaakt of de bal volledig over de lijn is dus hier komt de VAR niet tussen (correct). Bij het wegtrappen van de bal komt deze echter tegen de arm van een Oostende speler. De scheidsrechter laat verder spelen maar VAR komt tussen voor het handspel. Hier had hij niet moeten tussenkomen en gewoon laten verder spelen.

R. Antwerp FC - KRC Genk (min 55) : Correcte VAR tussenkomst voor strafschop wanneer Van Damme de bal met zijn rechterarm tegenhoudt bij een schot op doel en de scheidsrechter de actie van Van Damme niet ziet.

STVV - Zulte Waregem (min 43) : Bij een luchtduel gebruikt Harbaoui zijn elleboog en raakt speler De Norre in het gelaat. Het spel gaat door, er komt een voorzet en Harbaoui die ondertussen naar doel gelopen is, krijgt de bal en scoort. VAR komt en roept de scheidsrechter naar het scherm om het luchtduel te bekijken. Doelpunt wordt afgekeurd en het spel wordt hernomen met een vrije schop voor Sint Truiden. Correcte VAR-tussenkomst.