Standard - Racing Genk eindigt op 1-1. Samatta zette Genk vijf minuten voor tijd op 0-1, maar Luyindama verpestte het Limburgse feestje nog in minuut 92. Een punt voor beide ploegen. Genk laat het zo na om uit te lopen op Club Brugge.

Het wedstrijdbegin was zeker en vast voor Standard. Op grote kansen moesten we even wachten, maar toch verveelden we ons zeker niet. Na nog geen 2 minuten kon Emond Vukovic bijna bedreigen. 2 minuten later was daar al het eerste schot binnen het kader van Cimirot. Standard bleef dan gedurende een hele poos baas over het balbezit, maar daar werd niet echt iets uit gepuurd. Het Racing Genk van Philippe Clement stond goed, maar je kreeg de indruk dat de Limburgers toch vooral niet wilden verliezen. Begrijpelijk met het zware programma dat hen nog in het verschiet ligt. Genk moet de volgende weken namelijk onder andere Club Brugge, Antwerp, en Besiktas bekampen.


Na 20 minuten zat het Genk helemaal niet mee wanneer Lucumi zich blesseerde. De vele matchen op korte tijd leken hun tol te eisen. Tien minuten later bezweek Racing Genk onder de Luikse druk. Een knap aangesneden vrije trap van Marin kwam tot bij Laifis. Die was niet egoïstisch en legde de bal goed af bij Emond. Afwerken was een koud kunstje, 1-0 voor de Rouches! Of toch niet? Neen, toch niet, want VAR Kris Bellon keurde de goal af voor buitenspel van Laifis. Na het raadplegen van de beelden zagen we dat de Cyprioot zeer nipt voorbij de buitenspellijn stond. We gingen zo met een brilscore rusten. 

Na de pauze werd Racing Genk wel de betere ploeg. Malinovskyi twee keer op een minuut met een goed schot, maar de Mexicaanse keeper van Standard keepte een sterke match. Na een kwartier ging de storm liggen. Even zagen we twintig minuten vooral veel strijd. Tot Pozuelo nog maar eens, dit keer uit het niets, zijn duivels ontbond. Met een loodrechte steekpass zette hij Samatta vijf minuten voor tijd op weg naar de 0-1. De Tanzaniaan stelde de meegereisde Limburgse fans niet teleur en maakte zijn achtste doelpunt van het seizoen. Hiermee wordt hij mede topschutter met Trossard, Dimata en Santini. 

Toch wist Standard het Genkse feest nog te verprutsen. Luyindama sloop in de blessuretijd mee naar voor en buffelde in minuut 92 een perfecte voorzet van Cavanda binnen. Zo werd het 1-1 en daar bleef het ook bij. Racing Genk loopt zo niet uit op dichtste achtervolger Club Brugge. Volgende week bekampen de nummer 1 en 2 uit de stand elkaar. Dat belooft wat te geven in de Luminus Arena. 
het MOMENT 
van de match
Luyindama scoort in minuut 92 nog de gelijkmaker. We hadden het eerder over 'Mazzu-time', maar Luyindama treft niet voor het eerst raak in het absolute slot.
de MAN 
van de match
Christian Luyindama. Hij sleept op het nippertje een punt uit de brand voor de Rouches. 
onze MENING 
over de match
Min of meer wel een logisch gelijkspel. Standard was de beste ploeg in de eerste helft. Racing Genk in de tweede helft. Dan is 1-1 een billijke uitslag.