Sorare, een Europees pioniersplatform voor het verzamelen, verhandelen en spelen met officiële voetbal crypto-goods, en de Belgische Pro League, die de 24 professionele voetbalclubs van het land groepeert (Jupiler Pro League en Proximus League), kondigen vandaag een mondiale primeur aan: zij ondertekenden het eerste partnerschap in de wereld om crypto ruilkaarten van voetballers op de markt te brengen.

Een uniek platform voor voetbalfans om collectors' items te verzamelen, te verhandelen en mee te spelen.

Sorare tilt de klassieke voetbalruilkaarten naar een hoger niveau door de meest geavanceerde crypto-technologieën te gebruiken. De gebruikers zullen niet alleen crypto-verzamelobjecten van hun favoriete spelers kunnen kopen, ze zullen deze ook met andere Sorare-gebruikers kunnen verhandelen via een veilingmechanisme en met hen kunnen spelen op de speelarena van het platform.

Bovendien zullen de gebruikers de waarde van hun crypto-goods zien evolueren naargelang de prestatie van hun spelers op de grasmat. Op langere termijn, zullen de crypto-goods van Sorare ook gebruikt kunnen worden op platforms en games van derden.

Een wereldprimeur

De Belgische Pro League is de eerste professionele voetballiga ter wereld die een partnerschap afsluit met een cryptobedrijf om voetbal crypto-goods aan te leveren. Andere sporttakken hebben de afgelopen maanden de weg geëffend met vergelijkbare initiatieven. Zo werd eerder dit jaar aangekondigd dat crypto-goods hun intrede deden in de Amerikaanse Baseball- en Football-wereld met de Major League of Baseball (MLB) en de National Football League (NFL).

Sorare is het eerste gelicentieerde bedrijf dat crypto-goods mag distribueren in Europa en bovendien het eerste in het voetbalecosysteem. De komende weken zal het bedrijf nog meer partnerschappen met Europese competities en clubs aankondigen.