AA Gent heeft woensdag Jess Thorup als nieuwe trainer voorgesteld. De 48-jarige Deen volgt de maandag ontslagen Yves Vanderhaeghe op. Hij tekende een contract voor drie seizoenen.

Thorup komt over van FC Midtjylland, dat na twaalf speeldagen met Kopenhagen de leiding deelt in de Deense eerste klasse. Hij was er sinds 2015 aan de slag en leidde de club afgelopen seizoen naar de titel. In 2011 debuteerde hij als hoofdcoach bij Esjberg, dat hij meteen naar de titel in tweede klasse leidde en waarmee hij in 2013 de beker veroverde. Van 2013 tot 2015 was hij bij de Deense bond als coach van de U20 en U21 in dienst.

Na tien speeldagen is Gent met 14 punten zevende in de hoogste nationale voetbalafdeling. In de Europa League werd Gent in de play-off-ronde uitgeschakeld door Bordeaux.

"Ik ben heel blij hier te zijn", opende een zichtbaar gelukkige Thorup. "Dit is een enorm leuke uitdaging voor mij. AA Gent is een club die elk jaar voor de prijzen wil spelen en zo ben ik als coach ook. Ambitieus is het juiste woord. Na mijn successen in Denemarken bij Midtjylland was ik toe aan een nieuwe stap. Als coach sta ik voor offensief voetbal, maar altijd met het doel te winnen. Pin me dus niet vast op één spelsysteem, ik kan mijn ploeg op verschillende manieren laten voetballen. Alles hangt af van het spelersmateriaal. Aan de hand van de spelersgroep pas ik mijn systeem aan. Dat is mijn manier van werken."