Een bijzonder sterk Standard heeft de topper van speeldag 10 met 3-1 gewonnen van Club Brugge. Voor de landskampioen is het de eerste nederlaag van het seizoen.

Standard begon als een wervelwind aan de topper tegen Club Brugge en dat leverde na amper 28 seconden al een grote kans op voor Cavanda. De Rouches bleven gedurende de hele eerste helft hoog druk zetten en lieten Club Brugge niet voetballen. Hans Vanaken en Ruud Vormer kwamen amper in beeld en dat weet je dat de landskampioen het moeilijk heeft.

Na heel wat kansen voor Emond, Djenepo en Carcela was het na 37 minuten dan toch raak voor de thuisploeg. Marin ging stevig in duel met Wesley en ging met de bal aan de haal. De Roemeen legde de bal perfect in de loop van Carcela en die nam Letica overhoeks te grazen.  Standard met 1-0 de rust in, maar de score had eigenlijk groter moeten zijn. 

Na enkele seconden in de tweede helft kopte Wesley pal in de handen van Ochoa, dit moest de gelijkmaker zijn. Standard reageerde volwassen en nam meteen het heft terug in handen. Club Brugge moest achter de bal hollen en kwam nooit in de wedstrijd. Het was Emond die na sterk doorzetten van Fai de wedstrijd op slot deed met een prachtige plaatsbal voorbij de lange armen van Letica.

Luyindama bracht, na een perfecte voorzet van Vanaken, nog spanning in de wedstrijd met een own goal. De sterke Marin nam echter alle bezoekende hoop weg na een knal hoog in het doel. Voor Club Brugge een eerste nederlaag dit seizoen, Standard mag opnieuw naar boven kijken.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De zwakke kopbal van Wesley in het begin van de tweede helft. Standard kon na deze waarschuwing verder domineren.
de MAN
van de match
Marin, zat overal goed tussen. Tekende voor een assist en doelpunt.
onze MENING
over de match
Mooie zege van Standard na een totaalprestatie. Club Brugge kwam dankzij de dominantie van Standard niet aan voetballen toe.