De Buffalo's kwamen op voorsprong na een knap doelpunt van verdediger Rosted. Mbokani maakte de achterstand ongedaan, maar voor de rust zorgde Odjidja met een harde knal toch nog voor de 1-2 ruststand. Na de pauze kwam Antwerp voor de tweede maal langszij, ditmaal via Haroun. Doelpunten vielen er nadien niet meer en zo bleef de 2-2 op het bord.

Na de pandoering tegen Club Brugge, zorgde de bekerwinst tegen Virton toch voor een tikkeltje meer vertrouwen bij de troepen van Yves Vanderhaeghe. Of dat volstond om ook de volle buit te pakken op het veld van Antwerp was maar de vraag. Het 'Stamnummer 1' had namelijk ook nog iets goed te maken na de bekeruitschakeling in Mechelen. Beide ploegen leken er dan ook meteen veel zin in te hebben, maar dat leverde echter geen vroege goal op.

Op het kwartier was het wél prijs! Limbombe, die het tegen zijn voormalige ploegmakkers opnam, vond Rosted voor doel en die werkte schitterend af in het dak van het doel: 0-1! Antwerp liet de kopjes niet hangen en bij de eerstvolgende tegenprik hingen de bordjes alweer in evenwicht. Linksachter Juklerød had een prima dribbel én voorzet in huis en Mbokani bewees, met een rake kopbal, eens te meer dat hij het scoren nog niet was verleerd: 1-1! Limbombe kwam nog dicht bij de 1-2, maar het was uiteindelijk Odjidja die op een afvallende bal het leer heerlijk in de verste winkelhaak wist te knallen! De Buffalo's kwamen nog goed weg wanneer Asare een kopbal van Owusu van de lijn haalde, maar de 'Gantoise' kon wel met een voorsprong de rust in.

De tweede helft was nog geen tien minuten ver, of we werden alweer getrakteerd op een doelpunt. Het was opnieuw Juklerød die voor de voorbereiding zorgde en ditmaal was het eindstation Haroun die de 2-2 tegen de netten werkte! Voor Antwerp hét teken om een versnelling hoger te schakelen. Kalinic kon nog net redding brengen op een schot van Refaelov, ietwat later was het rechtsachter Buta die voor dreiging kwam zorgen. Gent moest terugplooien en zowel Van Damme als Owusu en Rodrigues kwamen nog dicht bij een doelpunt.

De slotfase was iets minder intens en het was uiteindelijk AA Gent dat nog een reuzekans kreeg! Met een gelukje viel het leer voor de voeten van Awoniyi, maar Bolat was net op tijd uit zijn doel gekomen om hem het scoren te beletten. Een zeer aangename wedstrijd eindigde zo zonder winnaar... Beide ploegen schieten daar weinig mee op, maar kunnen allicht wel leven met de billijke puntendeling.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het doelpunt van Vadis Odjidja was het hoogtepunt van de wedstrijd. Een afvallende bal werd heerlijk in de verste winkelhaak gedeponeerd. Geen verrassing dat de beauty van zijn voet kwam, dat liet hij in het verleden ook al geregeld zien...
de MAN
van de match
Bij Antwerp staken Haroun en Juklerod er bovenuit. De eerste speelde een beresterke partij en kwam bovendien tot scoren. Linksachter Juklerod was echter betrokken bij de twee Antwerpse doelpunten en dus krijgt hij vandaag de eer achter zijn naam!
onze MENING
over de match
Het gelijkspel is zeker billijk. Als er toch een winnaar uit de bus moest komen, was het allicht Antwerp, dat toch voor iets meer dreiging kon zorgen. Gent kwam echter wél twee maal op voorsprong en kreeg in de slotfase nog dé kans om de partij alsnog te winnen. Op papier was het vooraf alleszins een leuke affiche en de partij kon de verwachtingen zeker inlossen...