Mandel United heeft dinsdag voor een eerste verrassing gezorgd in de Croky Cup. De club uit de tweede amateurklasse schakelde eersteklasser Waasland-Beveren uit in de 1/16e finales van de Belgische beker.

De Oliveira (15.) maakte de Freethiel op het kwartier stil met de 0-1. Toen Beyens (39.) er aan het einde van de eerste helft 0-2 van maakte, lag de thuisploeg K.O. tegen de mat. Salquist (69.) bracht met de aansluitingstreffer de hoop terug en de thuisploeg voerde de druk op. Mandel leek te kraken, maar hield uiteindelijk stand en pakte zijn ticket voor de volgende ronde.

Eupen had voor halfweg al zijn schaapjes op het droge. Loties (11.) opende al na elf minuten de score, en Yagan (37.) verdubbelde even voor de rust. Tubeke ging na de pauze op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kon de Eupense afweer niet verschalken. Aan de overkant liet de thuisploeg na de kloof verder uit te diepen. Laurent (90.+2) zette in de extra tijd dan toch de 3-0 eindstand op het bord.

Kortrijk klopte in een derby Harelbeke, uit de tweede amateurklasse, met 0-1. Kortrijk leek lang zijn tanden stuk te bijten op de thuisploeg, die kranig verdedigde. Pas in het slotkwartier kraakte Harelbeke. Chevalier (78.) zette na een fout op hemzelf een strafschop zonder verpinken om. De thuisploeg drong nog aan, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.