Vandaag 21 september 2018 lanceert de Pro League, samen met Lagardère Sports, een tenderprocedure voor een officiële ballenpartner. Voor het eerst zal er dus 1 officiële bal zijn voor de wedstrijden van de Jupiler Pro League, Proximus League, Croky Cup (vanaf de 1/16e finales) en Supercup, voor de termijn 2020/2021 - 2023/2024 (4 seizoenen).

De strategie van de officiële wedstrijdbal voor alle competities is gebaseerd op sportieve motieven - streven naar de uniformisering van de wedstrijdomstandigheden- en commerciële motieven, met name het verstevigen van de merknaam van de Pro League en haar competities en het verzekeren van de inkomsten.

Dit partnerschap betekent voor de officiële ballenpartner dé opportuniteit om een complete package van marketing- en licentierechten te vergaren die hem de kans bieden om zijn naamsbekendheid en marktinvloed te versterken (visibiliteit van de wedstrijdbal, visibiliteit in de stadions, digitale advertentiemogelijkheden, distributierechten, activeringsmogelijkheden, enz.).

Geïnteresseerde bedrijven worden uitgenodigd om de informatie op te vragen via info@proleague.be et lplatini@lagardere-se.com .

Uiterste indiendatum voor mogelijke voorstellen: 30 oktober 2018