De eerste helft had weinig om het lijf, maar na de rust werd alles goedgemaakt. Genk kwam tot tweemaal toe op voorsprong, maar Kortrijk vocht telkens sterk terug. De 'Kerels' kwamen zelfs nog op voorsprong, maar toch viel vrijwel meteen ook de 3-3! Veel goals en emoties dus in een spannende tweede helft, maar een winnaar kreeg deze partij uiteindelijk niet.

Na de winst van Club Brugge in Zulte Waregem had Racing Genk een nieuwe zege nodig om terug op kop van het klassement te komen. Daarvoor moest het wel voorbij KV Kortrijk zien te raken, een ploeg die zijn start miste, maar na een deugddoende zege in Charleroi misschien toch wat vertrouwen had getankt. Toch bleven de fans lange tijd op hun honger zitten, want veel doelkansen kwamen er niet aan te pas. De thuisploeg kon eens dreigen via Mboyo, bij Genk waren het Samatta en Paintsil die voor gevaar zorgden. Pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft werd de nul ei zo na van het bord geveegd. Opnieuw Mboyo knalde, na een sterke actie, hard over doel. Aan de overkant trapte Paintsil eerst naast na een gemeten voorzet van Uronen. Nadien was het diezelfde Paintsil die over doel besloot. We gingen dus rusten met een brilscore!

Zo flauw de eerste helft was, zo ongelooflijk boeiend was het vervolg na de pauze! Na een verre uitgooi van Vukovic mocht Malinovskiy op doel afstormen, wiens schot afweek op een Kortrijks been en zo Bruzzese geen schijn van kans meer liet: 0-1! Genk ging meteen op zoek naar een tweede treffer, maar de goal viel verrassend aan de overkant toen Mboyo een hoekschop van Chevalier in doel devieerde: 1-1! Lang duurde de Kortrijkse vreugde echter niet... Aidoo won het luchtduel op een vrije trap en die kopte droog de 1-2 tegen de netten. Opnieuw bleven deze cijfers echter niet al te lang op het scorebord staan. De net ingevallen Ouali werd aangespeeld en die knalde meteen hard in het dak van het doel en zo stond het weer 2-2! Toch leek Genk de partij nog naar zich toe te trekken, want de Limburgers kregen, met behulp van de VAR, een strafschop in minuut 75. Samatta trapte echter te zwak binnen het bereik van Bruzzese en zo bleven de bordjes in evenwicht.

Alweer niet voor lang, want een tiental minuten voor affluiten kwam Kortrijk voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong! Uronen verspeelde wat knullig de bal, Mboyo knalde als een echte spits de bal hard in de winkelhaak: 3-2, en nu leek de wedstrijd dan toch beslist! Toch was niets minder waar, want we kregen opnieuw een doelpunt te zien! Trossard kraakte zijn schot, maar toch raakte Bruzzese er niet meer bij en zo kregen we al doelpunt nummer zes te zien: 3-3! Beide ploegen kwamen nog dicht bij de winninggoal, maar die viel uiteindelijk toch niet meer. Genk verloor nog Malinovskiy met een domme rode kaart en zo mist hij allicht de topper tegen Anderlecht... Een geweldige tweede helft met veel goals en spektakel eindigde zo onbeslist, het applaus vanuit de tribunes was gemeend én terecht!

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Waar moeten we beginnen? Goal na goal en het leek maar niet te stoppen. Vooral de tweede van Mboyo en die van Ouali mochten ook gezien worden. Laten we het dan houden op de 0-1 van Malinovskiy. Een doelpunt, op zich niet al te veel speciaal aan, dat viel vijf minuten na de rust en dat zette alles in gang, met als gevolg een heerlijke tweede helft!
de MAN
van de match
Ilombe Mboyo! Lijkt helemaal terug en kan terugkijken op een sterke partij voorin! Werkte hard en mocht tegen zijn ex-club ook twee doelpunten toevoegen aan zijn teller! Verdiend de man van de match dus!
onze MENING
over de match
De eerste en de tweede helft leken wel twee verschillende wedstrijden. Voor de pauze was het al zoeken naar een kansje, na de rust ging het van de ene naar de andere kant, en elke bal in de zestien verdween bijna meteen in doel. Voor de neutrale kijker dus een tweede helft om van te smullen! Kortrijk heeft zich herpakt na een zwak seizoensbegin, Genk moet de eerste plaats laten aan Club Brugge en kijkt uit naar de komst van Anderlecht.