Antwerp is in extremis met een punt gaan lopen op bezoek bij Anderlecht. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong via Gerkens, maar in de toegevoegde tijd maakte Antwerp alsnog gelijk. Owusu is de Antwerpse held van dienst.

Het was Anderlecht dat de wedstrijd vanaf het begin in handen nam. De thuisploeg drukte Antwerp achteruit en kreeg ook enkele kansjes. Bolat verbrandde zo bijna zijn vingers aan een stevig afstandsschot van Santini. Op het kwartier kwam Anderlecht ook op voorsprong. Een voorzet van Saelemaekers belandde op het hoofd van Gerkens, die overhoeks raak kopte.

Antwerp stelde daar erg weinig tegenover. De bezoekers geraakten amper in de buurt van Didillon. De doelman van Anderlecht zag in de eerste helft geen enkel schot tussen zijn palen belanden. Ook naast het veld liep het niet bepaald vlot voor Antwerp. Halverwege de eerste periode werd Bölöni immers richting de tribunes gestuurd door scheidsrechter Smet.

Na de pauze toonde Antwerp een ander gezicht. Anderlecht begon plots slordig te voetballen waardoor de bezoekers ditmaal wel voor gevaar konden zorgen, al kwam het eerste schot tussen de palen van Didillon wel pas in minuut 72. De doelman van Anderlecht had weinig moeite met de poging van Hairemans.

De thuisploeg kwam zelf amper nog in zijn spel. Anderlecht kreeg wel enkele kansjes, maar onder meer een uitbraakpoging van Bakkali leverde geen succes op. Het slotoffensief van Antwerp zorgde wel nog voor een doelpunt. In de toegevoegde tijd vloog een voorzet van de ingevallen Refaelov tot bij Owusu. De spits frommelde de bal in twee tijden voor Didillon: 1-1 in minuut 92.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De late gelijkmaker van Owusu. Anderlecht dacht dat de drie punten binnen waren, maar een laat doelpunt van Owusu besliste daar anders over. De spits werkte de bal in minuut 92 toch nog binnen.
de MAN
van de match
Owusu. Dankzij zijn laat doelpunt is de spits van Antwerp de man van de match. Hij stond op het juiste moment op de juiste plaats voor de bezoekers.
onze MENING
over de match
Anderlecht speelde goed in de eerste helft, maar zakte na de pauze helemaal weg. Antwerp groeide in de wedstrijd, al bleef hun doelgevaar uiterst beperkt. Uiteindeijk had je de late gelijkmaker ergens wel kunnen verwachten.