Kortrijk heeft op de vijfde speeldag zijn eerste zege van het seizoen geboekt. KVK haalde het met 0-2 in Charleroi, dat thuis al drie keer verloor in evenveel wedstrijden.

Bij de eerste aanval van de bezoekers kopte nieuwkomer Avenatti meteen raak na een voorzet van de rechterkant. Charleroi reageerde twee keer via Benavente, maar Lepoint belette hem eerst de weg en doelman Bruzzese stond pal op het schot van de Peruviaan. Kortrijk dreigde nog eens met een kopbal van de lange Avenatti in de handen van Riou. Charleroi maakte geen goede indruk en kwam voor de pauze niet meer in z'n spel met een achterstand halverwege tot gevolg.

De thuisploeg probeerde wel na de pauze, maar kon weinig kansen afdwingen. KVK had uiteindelijk nog de beste mogelijkheden via Azouni, Mboyo en Chevalier. De Fransman maakte zich mooi vrij, zijn poging vloog via een thuisverdediger nipt naast. Even mocht Charleroi hopen nadat Fall viel in de zestien met Kagelmacher in de rug, maar de VAR besloot niet in te grijpen. De Zebra's kregen niks klaar en in de toegevoegde tijd besliste Mboyo de match na een assist van invaller Ezekiel.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het kopbaldoelpunt van nieuwkomer Avenatti: mooi gedaan.
de MAN
van de match
Hines-Ike. Veel loopvermogen op de rechterflank van Kortrijk.
onze MENING
over de match
Charleroi speelde ondermaats en verloor al voor de derde keer op rij in eigen huis dit seizoen. 3 op 15 is bovendien een tegenvallende start voor de mannen van Felice Mazzu. KVK heeft door de eerste zege één puntje meer.