Ondanks een snelle rode kaart heeft Antwerp de drie punten thuis gehouden tegen Cercle. Een doelpunt net na rust van Owusu volstond daarvoor.

Lambot ontbrak achteraan bij Cercle, de Japanner Ueda kwam in zijn plaats. Bij de thuisploeg stond Van Damme voor de tweede match op rij in de basis. Antwerp startte het best, Owusu nam de twee eerste schoten op doel voor zijn rekening. Vooral het tweede was gevaarlijk, vanop de rand van de zestien miste hij maar net doel. Maar na een dik kwartier moest de thuisploeg wel met tien verder nadat Govea de bal te ver van de voet liet springen en dat wilde rechtzetten met een (te) drieste tackle op Koné. Dierick bestrafte de intensiteit met rood.

Ondanks de man minder bleef Antwerp komen. Het leverde al snel een strafschop na een fout op Juklerød. Hairemans zette zich achter de bal, maar trapte op de voeten van Nardi. Even later dezelfde twee hoofdrolspelers voor een actie na een hoekschop. Opnieuw redde de goalie van Cercle. Na een tijdje van relatieve windstilte stak ook Cercle de neus aan het venster. Bruno testte eerst de vuisten van Bolat en nadien de deklat. Veel opwinding en enkele goede kansen voor de rust, maar geen goals.

Meteen na rust werd de thuisploeg dan toch beloond voor de ijver voor de pauze. Owusu ging goed door en maakte optimaal gebruik van het feit dat de verdediging en de doelman van Cercle nog niet helemaal terug bij de les waren om de score te openen. Ook nadien wilde Antwerp van geen wijken weten. Tonnen energie kostte het, maar de beloning was nadien dan ook groot: drie punten voor de Great Old.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Net nadat Antwerp met tien gevallen is na rood voor Govea, krijgt de thuisploeg een strafschop. Hairemans krijgt de bal niet voorbij Nardi.
de MAN
van de match
Owusu. Toonde al van in het begin van de wedstrijd dat hij heel actief en alert was en zijn doelpunt zette dat net na rust nog eens in de verf.
onze MENING
over de match
Antwerp startte sterk maar viel toen met tien. In plaats van achteruit te plooien verdubbelde het nadien zijn aanvallende intenties. Cercle had nooit echt een antwoord.