Antwerp snoept Club Brugge de eerste punten af. De partij tussen het stamnummer 1 en 3 eindigt op 1-1. Doelpuntenmakers waren Vormer en Haroun. Het gelijkspel heeft Antwerp vooral te danken aan een flaterende Letica. Bij de gelijkmaker van Antwerp ging de 21-jarige keeper flagrant in de fout. 10 op 12 voor Club. 8 op 12 voor Antwerp.

De knapste match was Antwerp - Club Brugge niet. Het werd met enige zin voor overdrijving een soort van 'Wereldoorlog III'. Vooral de eerste helft was een helft van vele overtredingen en veel strijd. Scheidsrechter Lardot wachtte lang met het eerste gele karton uit te delen. Uiteindelijk kreeg Opare de eerste gele kaart in de veertigste minuut onder zijn neus geduwd. Daarna ging het Antwerpse stormpje van het eerste kwartier wat liggen. Met de brilscore trokken de twee ploegen richting kleedkamers. 


Na de pauze zagen we een ander spelbeeld. Niet dat Club Antwerp onmiddellijk overklaste, maar gestaag steeg het vormpeil van de Bruggelingen in de wedstrijd. In minuut 66 kwam Vanaken met een geniale ingeving. Een magistrale steekpass tot bij Openda brak de wedstrijd open. Vormer maakte een van de makkelijkste doelpunten uit zijn carrière. 

Toch gaf 'The Great Old' zich nog niet gewonnen. Al had het wel wat hulp van Club-doelman Letica nodig om een punt uit de brand te slepen. Lepe vos Haroun was er als de kippen bij om een geloste bal binnen te tikken. Met afgezakte kapiteinsband gaf hij Club bij zijn vreugdedans enkele rake klappen op het achterwerk. Daar bleef het bij. 

Club Brugge pakt zo 10 op 12. Ook Antwerp mag met 8 op 12 niet ontevreden zijn. Volgende week staat de klepper tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma. De Brusselaars vangen deze wedstrijd dusaan met 2 punten bonus op hun Brugse concurrenten. Spanning verzekerd volgende week in het Jan Breydelstadion. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
De flater van Club-keeper Letica. Bij een hoekschop van Hairemans knikt Arslanagic, maar steekt Haroun zijn hoofd nog net voor de bal vooraleer Letica simpel zou kunnen klemmen. Resultaat: Letica verrast, lost de bal en Haroun profiteert.
de MAN 
van de match
Faris Haroun. Als een echte spits duwde hij de geloste bal van Letica met de tip van de schoen binnen.
onze MENING 
over de match
Het kon twee kanten uit. Qua spektakelwaarde kon de partij zeker beter. Geen van beide ploegen stak er echt bovenuit. Dan is een gelijkspel een logische uitslag.