Na twee gelijke spelen heeft Standard opnieuw kunnen aanknopen met een overwinning. De Luikenaars wonnen op het veld van Lokeren met 0-3. De thuisploeg wacht na vier speeldagen nog op een eerste zege.

Standard nam de wedstrijd vanaf de eerste minuut in handen. In de eerste helft creeërden de bezoekers weliswaar enkele kansen, maar de scherpte voorin ontbrak. Onder meer Orlando Sa mikte nipt naast. De beste kans uit de eerste helft volgde na een kwartier voetballen. Laifis trapte een corner uit de draai op doel. De Wolf pakte echter uit met een geweldige voetreflex.

Lokeren trok zich compact terug op eigen helft en hoopte op balverlies om uit te breken. Dat plannetje slaagde amper. Ochoa moest in de eerste helft geen enkele bal pakken. Zijn collega aan de overkant zag meer ballen op zich afkomen, al moest De Wolf geen wereldreddingen verrichten. De veelvuldige afstandsschoten van Standard misten precisie of venijn.

De thuisploeg leek met vertrouwen uit de kleedkamers te komen. De Ridder zette Ochoa meteen aan het werk, maar verder geraakte Lokeren niet. Standard bleef net als voor de pauze aandringen, al had het wel een strafschop nodig om de ban te breken. Filipovic hield Sa vast in de zestien: penalty voor Standard. Mpoku klaarde de klus vanop de stip.

Tien minuten later kreeg Djenepo een uitgelezen kans om de score te verdubbelen, maar hij miste van dichtbij. Uiteindelijk deed Carcela de boeken dicht. De Wolf werd verrast door de vreemde curve van de bal en keek kansloos toe: 0-2. In de toegevoegde tijd dikte Bastien de score zelfs nog aan tot 0-3. De invaller legde de bal proper in de benedenhoek binnen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De penalty voor Standard. Filipovic ging onnodig hangen aan Sa waardoor de bezoekers een strafschop kregen. Mpoku trapte feilloos binnen. Zonder die strafschop zou Standard het ongetwijfeld nog moeilijk gehad hebben.
de MAN
van de match
Djenepo. De flankaanvaller speelde een zeer bedrijvige wedstrijd. Hij stuurde Tirpan meermaals het bos in. Hij had zijn wedstrijd kunnen bekronen met een doelpunt, maar hij miste een enorme kans vanop drie meter van het doel.
onze MENING
over de match
De overwinning voor Standard is meer dan verdiend. De Luikenaars waren de beste ploeg vanaf minuut één. Het had uiteindelijk wel een strafschop nodig om de poort van Lokeren open te beuken. Nadien volgde nog een ruime overwinning.