Na drie speeldagen voeren de twee nieuwe spitsen van RSC Anderlecht het klassement van de Gouden Stier aan. Onder hun tweetjes verzamelden Ivan Santini en Nany Dimata al elf rozen.

Santini scoorde de eerste twee speeldagen meteen een hattrick, ook op Charleroi ging de Kroaat aan het juichen. Het werd al zijn zevende goal in amper drie wedstrijden voor zijn nieuwe werkgever uit Brussel. Daardoor is hij de Gouden Stier.

Zijn spitsbroer Dimata doet het ook uitstekend. Met vier goals zit hij nog ruim onder Santini, maar toch is de spits met zijn kwartet doelpunten de nummer twee in de lijst. Samen hebben ze dus al elf goals gemaakt, meer dan een heel aantal volledige teams in de Jupiler Pro League.

Ruslan Malinovskiy trapte een heerlijke goal in doel tegen KV Oostende, goed voor zijn derde van het seizoen. Kaveh Rezaei doet wat hij vorig jaar deed: rustig verder scoren en net als de Oekraïner zit hij nu aan roos nummer drie. Bij AA Gent loopt ook een nieuwkomer rond met drie doelpunten: Jonathan David. Samen bezit het drietal de derde plaats in het klassement van de Gouden Stier van de Jupiler Pro League.